Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

De website van het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen (RCSW) wordt verhuisd! Het merendeel van de informatie is vanaf heden beschikbaar op ru.nl/rcsw

Sommige zaken (zoals de meeste formulieren) blijven nog een tijdje alleen beschikbaar op de oude website.

Onze excuses voor als je het gevoel krijgt heen-en-weer gestuurd te worden tussen de oude en de nieuwe website!

Voorwaarden Advies Bestuursverklaring Inzetbaarheid Zorgprestatiemodel

Deze Voorwaarden geven regels welke gelden tussen Opdrachtgever en RU bij het aanvaarden en uitvoeren van een opdracht tot advies over afgifte van Bestuursverklaring Inzetbaarheid Zorgprestatiemodel.

1. DEFINITIES

1.1 Opdracht: de door Opdrachtgever aan RU verleende opdracht tot beoordeling en afgifte van Bestuursverklaring Inzetbaarheid Zorgprestatiemodel.
1.2 Opdrachtgever: de (rechts-)persoon die aan RU de Opdracht heeft verleend.
1.3 Overeenkomst: de door aanvaarding van de Opdracht door RU totstandkomende overeenkomst tussen Opdrachtgever en RU.
1.4 RU: Stichting Radboud Universiteit te Nijmegen, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41055629.
1.5 Voorwaarden: deze voorwaarden Bestuursverklaring Inzetbaarheid Zorgprestatiemodel.

2. ALGEMEEN

2.1 2.1 Deze Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanvragen door Opdrachtgever inzake de Opdrachten tot advisering over beoordeling en afgifte van Bestuursverklaring Inzetbaarheid Zorgprestatiemodel door RU.
2.2 Alle door RU opgegeven prijzen, vergoedingen en termijnen, zijn steeds vrijblijvend en kunnen door RU worden herroepen tot het moment van totstandkoming van de Overeenkomst.
2.3 Tenzij partijen schriftelijk anders overeenkomen, vangt een Overeenkomst aan op de datum van aanvaarding van de Overeenkomst.
2.4 Wijzigingen, aanvullingen en/of uitbreidingen van de Opdracht, Overeenkomst en/of Voorwaarden zijn slechts bindend nadat zulks schriftelijk tussen partijen is overeengekomen.
2.5 Eventuele inkoop- of andere (algemene) voorwaarden van Opdrachtgever zijn niet van toepassing op de Overeenkomst.
2.6 Een Opdrachtgever ten aanzien van wie deze Voorwaarden eerder van toepassing zijn geweest, wordt ook geacht akkoord te zijn gegaan met het van toepassing zijn van deze Voorwaarden op latere Overeenkomsten.
2.7 RU is bevoegd wijzigingen in deze Voorwaarden aan te brengen. De wijzigingen treden in werking op het door RU aangekondigde tijdstip.
2.8 Indien een bepaling van deze Voorwaarden of de Overeenkomst nietig is of vernietigd wordt of op een andere wijze ongeldig of niet toepasselijk is, zullen de overige bepalingen van deze Voorwaarden en/of de Overeenkomst volledig van kracht blijven. Partijen zullen in dat geval in overleg treden om een nieuwe bepaling overeen te komen ter vervanging van de ongeldige bepaling, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met het doel en de strekking van de ongeldige bepaling.
2.9 Ingeval van tegenstrijdigheden tussen deze Voorwaarden en de Overeenkomst, geldt dat de (betreffende) bepalingen van de Overeenkomst in rangorde voorgaan op de (betreffende) bepalingen van deze Voorwaarden.
2.10 In geval van tegenstrijdigheden tussen de vertaalde versie van deze Voorwaarden en de Nederlandse versie, is de Nederlandse versie leidend.

3. UITVOERING VAN DE OVEREENKOMST

3.1 RU zal de Opdracht naar beste inzicht en vermogen uitvoeren. RU heeft echter te allen tijde slechts een inspanningsverplichting en nimmer een resultaatsverplichting.
3.2 RU streeft ernaar om de Opdracht uit te voeren binnen de in de Overeenkomst opgenomen termijn. Een overeengekomen termijn is echter nimmer een fatale termijn en RU is niet in verzuim door het overschrijden van een overeengekomen termijn. Indien overschrijding van de termijn dreigt, zal RU Opdrachtgever hierover zo spoedig mogelijk informeren.
3.3 RU heeft het recht om bij de uitvoering van de Overeenkomst derde partijen en/of hulppersonen in te schakelen. RU zal bij het inschakelen van derden en/of hulppersonen de nodige zorgvuldigheid in acht nemen. 
3.4 Opdrachtgever garandeert dat de door of namens hem aan RU verstrekte informatie en/of materialen juist, geschikt en/of volledig zijn, en is aansprakelijk voor schade die door RU en/of derden wordt geleden ten gevolge van het verstrekken van onjuiste, ongeschikte en/of onvolledige informatie en/of materialen. Opdrachtgever garandeert voorts dat hij bevoegd is om deze informatie en/of materialen aan RU te verstrekken.
3.5 Opdrachtgever zal op verzoek van RU alle noodzakelijke medewerking verlenen voor de uitvoering van de Overeenkomst.
3.6 Alle (rechts)handelingen en gedragingen die in het kader van de totstandkoming, uitvoering en wijziging van een Overeenkomst tussen RU en Opdrachtgever door een functionaris of werknemer van Opdrachtgever worden verricht, worden geacht bevoegdelijk namens Opdrachtgever te zijn verricht en binden Opdrachtgever. Opdrachtgever kan zich er jegens RU niet op beroepen dat ter zake van deze handelingen of gedragingen geen bevoegdheid aanwezig is om Opdrachtgever rechtsgeldig te vertegenwoordigen of te binden.

4. PRIJS EN BETALING

4.1 Tenzij anders vermeld zijn alle door RU in de Overeenkomst genoemde bedragen in EURO’s en exclusief omzetbelasting.
4.2 RU heeft het recht om haar tarieven en vergoedingen jaarlijks te wijzigen in overeenstemming met de tabel “CBS consumenten prijs indexcijfer totale bestedingen (2015 = 100)”. Daarnaast heeft RU het recht prijsstijgingen van leveranciers, stijgende salariskosten en/of stijgende kosten vanwege wet- en regelgeving, aan Opdrachtgever door te berekenen.
4.3 Facturering door RU vindt maandelijks plaats op de in de Overeenkomst genoemde wijze.
4.4 Opdrachtgever is verplicht om facturen van RU binnen 30 dagen na factuurdatum te voldoen. Wanneer RU en Opdrachtgever vooruitbetaling in termijnen overeengekomen zijn, zal Opdrachtgever de reeds lopende termijnen betalen binnen 30 dagen nadat de Overeenkomst door beide partijen is ondertekend.
4.5 Wanneer Opdrachtgever de betalingstermijn genoemd in artikel 4.5 overschrijdt, is Opdrachtgever automatisch in verzuim en is Opdrachtgever over het factuurbedrag of het niet betaalde gedeelte daarvan aan RU de wettelijke handelsrente verschuldigd als bedoeld in artikel 6:119a Burgerlijk Wetboek, te rekenen vanaf de vervaldatum tot de datum van betaling. Opdrachtgever is in dat geval voorts gehouden tot betaling van de gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten van de invordering. De buitengerechtelijke kosten worden gesteld op ten minste 15% van het niet betaalde gedeelte van de factuurbedragen (inclusief de daarover eventueel verschuldigde omzetbelasting) met een minimum van € 50,00.
4.6 RU is gerechtigd om te allen tijde (dus ook tijdens de uitvoering van de Overeenkomst) van Opdrachtgever (volledige of gedeeltelijke) vooruitbetaling te verlangen en/of te verlangen dat Opdrachtgever een, ter beoordeling van RU, deugdelijke zekerheid stelt.
4.7 Reclames met betrekking tot facturen dienen binnen veertien (14) dagen na factuurdatum schriftelijk aan RU kenbaar te worden gemaakt en schorten de betalingsverplichting van Opdrachtgever niet op.
4.8 RU heeft het recht om eventuele vorderingen op Opdrachtgever te verrekenen met een  vordering van Opdrachtgever op RU. Opdrachtgever is niet bevoegd om het door hem verschuldigde bedrag te verrekenen met een tegenvordering die Opdrachtgever heeft of meent te hebben op RU. Opdrachtgever heeft voorts niet het recht zijn betalingsverplichtingen jegens RU op te schorten.
4.9 Ten aanzien van betalingen en verrekeningen is de administratie van RU te allen tijde bindend.
4.10 Iedere betaling door Opdrachtgever strekt eerst tot voldoening van de verschuldigde rente en vervolgens tot voldoening van de op de invordering vallende kosten, met uitzondering van de gerechtelijke kosten. Pas na voldoening van deze bedragen strekt enige betaling door Opdrachtgever tot voldoening van de oudste openstaande en opeisbare facturen. 

5. DUUR EN BEEINDIGING

5.1 Indien in de Overeenkomst geen specifieke duur is opgenomen, wordt de Overeenkomst aangegaan voor de duur van de uitvoering van de Opdracht door RU en eindigt de Overeenkomst van rechtswege, dus zonder dat een opzeggingshandeling is vereist, nadat beide partijen aan hun verplichtingen heb voldaan.
5.2 Tijdens de bepaalde tijd waarvoor de Overeenkomst wordt aangegaan kan de Overeenkomst niet worden opgezegd door Opdrachtgever.
5.3 Onverminderd de aan Partijen toekomende wettelijke rechten, zijn RU en Opdrachtgever gerechtigd de nakoming van hun verplichtingen op te schorten of de Overeenkomst zonder ingebrekestelling met onmiddellijke ingang geheel of gedeeltelijk buitengerechtelijk te ontbinden, zonder tot enige restitutie dan wel tot schadevergoeding gehouden te zijn, indien:
a. ten aanzien van de andere partij (voorlopig) surseance van betaling of de schuldsaneringsregeling wordt aangevraagd of verleend, dan wel indien sprake is van een problematische schuldenlast;
b. ten aanzien van de andere partij faillissement wordt aangevraagd of de andere partij failliet wordt verklaard;
c. de onderneming of de rechtspersoon van de andere partij wordt of is geliquideerd, ontbonden, gefuseerd of gesplitst.
5.4 RU is gerechtigd de Overeenkomst zonder ingebrekestelling en met onmiddellijke ingang geheel of gedeeltelijk te ontbinden, zonder dat zij tot enige terugbetaling of schadevergoeding gehouden zal zijn, indien in verband met zwaarwegende belangen van RU, in redelijkheid niet van RU kan worden gevergd dat zij de dienstverlening op grond van de Overeenkomst voortzet, nadat Opdrachtgever hierover schriftelijk is geïnformeerd.
5.5 In afwijking van artikel 6:262 en 6:265 BW is Opdrachtgever slechts gerechtigd de (verdere) uitvoering van de Overeenkomst op te schorten dan wel te ontbinden als RU zodanig ernstig tekortschiet in de nakoming van haar verplichtingen uit hoofde van de Overeenkomst dat instandhouding van deze Overeenkomst in redelijkheid niet van Opdrachtgever kan worden verlangd en die ernstig toerekenbare tekortkoming niet binnen een redelijke termijn (ten minste twee maanden) is hersteld na een daartoe strekkende schriftelijke ingebrekestelling. Ontbinding op deze grond kan alleen door de rechter plaatsvinden.
5.6 Na beëindiging van de Overeenkomst, op welke grond dan ook, blijven de volgende artikelen van deze voorwaarden van kracht:  artikel 6 (Aansprakelijkheid), artikel 7 (Persoonsgegevens) en artikel 9 (Toepasselijk recht en geschillenbeslechting).

6. AANSPRAKELIJKHEID

6.1 RU garandeert niet de juistheid van de Bestuursverklaring Inzetbaarheid Zorgprestatiemodel en/of de volledigheid daarvan, en garandeert niet dat de Bestuursverklaring Inzetbaarheid Zorgprestatiemodel geschikt is voor het door Opdrachtgever met de Opdracht beoogde doel. Opdrachtgever is verantwoordelijk en aansprakelijk voor het gebruik en/of de toepassing van de Bestuursverklaring Inzetbaarheid Zorgprestatiemodel.
6.2 Opdrachtgever vrijwaart RU en/of door RU bij de uitvoering van de Opdracht gebruikte en/of ingeschakelde personen voor alle aanspraken van derden uit hoofde van door deze derden geleden schade voortvloeiende uit de toepassing of het gebruik van de Bestuursverklaring Inzetbaarheid Zorgprestatiemodel door Opdrachtgever of door een ander aan wie Opdrachtgever de Bestuursverklaring Inzetbaarheid Zorgprestatiemodel ter beschikking heeft gesteld.
6.3 RU en/of personen die RU bij de uitvoering van de opdracht gebruikt en/of inschakelt, zijn niet aansprakelijk voor schade aan of voor het tenietgaan van zaken die door Opdrachtgever aan RU ter beschikking zijn gesteld of in bewaring zijn gegeven, wanneer de aard van de Opdracht beschadiging of tenietgaan of het risico daarvan met zich meebrengt.
6.4 Tenzij er sprake is van opzet of bewuste roekeloosheid, is RU niet aansprakelijk voor enige schade van Opdrachtgever, direct of indirect en van welke aard dan ook, ongeacht de wijze waarop deze is ontstaan en de personen door wie deze is veroorzaakt. 
6.5 Indien RU in weerwil van de voorgaande bepalingen aansprakelijk is voor door Opdrachtgever geleden schade, is de totale aansprakelijkheid van RU voor schade die Opdrachtgever lijdt doordat RU haar verplichtingen uit de Overeenkomst niet nakomt of uit welke andere hoofde ook, beperkt tot vergoeding van directe schade en tot maximaal het bedrag van de totaalprijs excl. BTW, die Opdrachtgever op grond van de Overeenkomst verschuldigd is voor de Opdracht. Als sprake is van een Overeenkomst waarvoor geen totaalprijs is overeengekomen, is voornoemde schadevergoeding beperkt tot maximaal het bedrag dat door Opdrachtgever aan RU is betaald over de laatste twaalf (12) maanden voorafgaand aan het ontstaan van de schade. In geen geval zal de totale aansprakelijkheid van RU voor directe schade meer bedragen dan € 500.000,- (vijfhonderdduizend euro).
6.6 Aansprakelijkheid van RU voor indirecte schade is uitgesloten. Onder indirecte schade wordt onder meer verstaan: gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen, verminderde goodwill, schade door bedrijfsstagnatie, schade als gevolg van aanspraken van afnemers of patiënten van Opdrachtgever, van verminking of verlies van data en alle andere vormen van schade op welke grond dan ook.
6.7 De aansprakelijkheid van RU wegens een toerekenbare tekortkoming van RU ontstaat slechts indien Opdrachtgever RU direct per brief in gebreke stelt, waarbij een redelijke termijn wordt gesteld voor RU om deze tekortkoming te verhelpen en RU ook na die termijn toerekenbaar blijft tekortschieten. De ingebrekestelling dient een zo volledig en gedetailleerd mogelijke omschrijving van de tekortkoming te bevatten, zodat RU adequaat kan reageren.
6.8 Elke aansprakelijkheid van RU vervalt na verloop van twee jaren, te rekenen vanaf de dag van beëindiging van de Overeenkomst, tenzij Opdrachtgever binnen deze termijnen een rechtsvordering tegen RU heeft ingesteld.

7. PERSOONSGEGEVENS

7.1 Voor zover in het kader van het uitvoeren van de Opdracht persoonsgegevens worden verwerkt, zullen deze persoonsgegevens op een behoorlijke en zorgvuldige wijze worden verwerkt en overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming.
7.2 Voor zover in het kader van het uitvoeren van de Opdracht persoonsgegevens worden verwerkt, is in aanvulling op de Algemene Voorwaarden de privacyverklaring van toepassing.

8. OVERMACHT

8.1 Van overmacht is sprake indien RU verhinderd is aan haar verplichtingen uit de Overeenkomst te voldoen en de tekortkoming in de nakoming van de Overeenkomst niet te wijten is aan schuld van RU, noch voor haar risico behoort te blijven.
8.2 Van overmacht is in ieder geval sprake indien de verhindering het gevolg is van oorlog, oorlogsgevaar, burgeroorlog, terrorisme, oproer, molest, werkstaking, bedrijfsbezetting, overheidsmaatregelen, pandemieën en voorts door alle overige oorzaken, buiten de schuld of de risicosfeer van de betreffende partij ontstaan. Van overmacht is geen sprake indien de verhindering ten tijde van het sluiten van de Overeenkomst voorzienbaar was.
8.3 In geval van overmacht wordt de nakoming door RU van de voor haar uit deze Overeenkomst voortvloeiende verplichtingen, voor de duur van de overmacht geheel of gedeeltelijk opgeschort, zonder dat RU jegens Opdrachtgever tot enige vergoeding van kosten en/of schade gehouden is.
8.4 Indien de overmacht na vier weken na het intreden van de overmachtssituatie blijft voortbestaan, heeft RU het recht om zonder gerechtelijke tussenkomst de uitvoering van deze Overeenkomst op te schorten of deze Overeenkomst geheel of gedeeltelijk buitengerechtelijk te ontbinden, zulks ter keuze van RU, zonder dat RU jegens Opdrachtgever tot enige vergoeding van kosten en/of schade gehouden is.

9. TOEPASSELIJK RECHT EN GESCHILLENBESLECHTING

9.1 Op de Opdracht en alle daaruit voortvloeiende overeenkomsten, afspraken en geschillen is het Nederlandse recht van toepassing.
9.2 Alle geschillen die mochten ontstaan over de totstandkoming, de uitleg, de uitvoering en/of het niet juist of niet tijdig uitvoeren van de Opdracht of een andere rechtsverhouding die uit de Opdracht voortvloeit, zullen uitsluitend worden voorgelegd aan de bevoegde rechter van de rechtbank Gelderland.
9.3 Alvorens het geschil aan de bevoegde rechter van de rechtbank Gelderland voor te leggen, zullen partijen trachten om via minnelijk overleg tot overeenstemming te komen.