Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Sponsorbeleid

RadboudCSW steunt acties van relaties die zich inzetten voor een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. RadboudCSW bepaalt per sponsoractiviteit een passend bedrag en op welke manier communicatie hierover plaatsvindt. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. 

Op dit moment sponsoren we de volgende activiteiten: 

Stichting Move2Work

Move2Work | Gesponsord door de Radboud UniversiteitMet het fietsen van 'de zwaarste fietstocht ter wereld' zamelt collega Jelle Guldenaar geld in voor doel stichting Move2Work. Move2Work biedt professionele begeleiding aan jongeren en jongvolwassenen met een sportieve en streetwise kant. Het RadboudCSW sponsort Jelle met zeven heuvels om te overwinnen. Tijdens deze moedige tocht onderzoeken Jelle en het RadboudCSW wat de wielersport en onze zeven beroepsopleidingen met elkaar gemeen hebben. 

 

Wolkje heeft vriendjes

Wolkje heeft vriendjes | Gesponsord door de Radboud UniversiteitHet publiceren van haar kinderboekje 'Wolkje heeft vriendjes' was de grote droom van oud-participatiecollega Carolien van den Bos. Met ondersteuning van RadboudCSW en Radboud Creative Collective wist zij deze droom te realiseren. Het RadboudCSW sponsort haar met vijftig boekjes, die zij aan ziekenhuisafdelingen, bibliotheken, basisscholen en de voedselbank wil gaan doneren. Daarnaast is Wolkje heeft vriendjes het officiële relatiegeschenk van het RadboudCSW aan jonge vaders, moeders, opa's en oma's. 

 

 

Young Africa

Tijdens de verhuizing naar het Maria Montessorigebouw, konden collega's meubels kopen uit het voormalige RadboudCSW-gebouw. De veiling bracht 1180  euro op. De opbrengst is gegaan naar het in Nederland opgerichte maar inmiddels in Zimbabwe gevestigde Young Africa. Young Africa biedt een innovatieve, impactvolle oplossing voor werkloosheid onder laagopgeleide jongeren in Afrika: het geven van geïntegreerde vaardigheidstrainingen, zodat hun inzetbaarheid en ondernemerschap vergroot wordt. Tegen 2025 hoopt Young Africa ruim 500.000 jongeren te kunnen trainen.

 

Beweegtuin en beweegroute Pro Persona

Dankzij donaties kan Pro Persona de ‘beweegtuin’ en  ‘beweegroute’ op het park in Wolfheze realiseren! Twee sportfaciliteiten die toegankelijk worden voor dorpsbewoners, cliënten, familie, medewerkers en recreanten. Voor de cliënten op het Pro Persona Park resulteert dit in een mogelijkheid tot deelname, binnen de vertrouwde omgeving, aan de samenleving.  

 

 

Het Beterboek

Het RadboudCSW neemt deel aan het maatschappelijke zorgproject "Het BeterBoek" voor de kinderafdeling en dagbehandeling van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en het Radboudumc te Nijmegen.

Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Een goede 

voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij.

Kinderen die opgenomen of behandeld worden krijgen gratis Het BeterBoek uitgereikt.

Geef me de vijf

Theatergezelschap De Stilte, de Lindenberg en het RadboudCSW sloegen de handen ineen met de actie ‘Geef me de vijf’. Het doel was om kinderen gratis de voorstelling “Bosch in bed” te laten bijwonen; kinderen uit gezinnen waar onvoldoende geld is voor culturele uitstapjes als deze. De Stilte initieerde de actie, de Lindenberg organiseerde het en het RadboudCSW betaalde 5 entreekaarten. Hierdoor konden 5  kinderen, die misschien niet zo snel in contact komen met kunst en cultuur, genieten van een prachtige voorstelling.

Klik hier voor de website en/of kijk onderstaande korte impressie

 

 

Een kroon voor een kanjer

Een spannend kinderboek dat ook de resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar dyslexie bevat: gedragswetenschapper Liesbeth Tilanus wilde dat mogelijk maken met crowdfunding. Inmiddels is het doel, mede dankzij een donatie van het RadboudCSW, bereikt.  Het kinderboek ‘Een kroon voor een kanjer’ is gepubliceerd.