Nieuwsbrief 27/06/2018

Facebook live streaming RITHA

RadboudCSW start eind augustus met de allereerste wereldwijde training tot hoogbegaafdheidsspecialist! Nieuwsgierig? Op onze facebook pagina vind je de videoregistratie van het eerste RITHA info event dat wereldwijd live te volgen was via Facebook live streaming.

Er zijn 2 nieuwe leden die in juni 2018 toegetreden zijn tot de adviesraad. Het gaat om prof. Moniek Buijzen (Leeropdracht: Communicatiewetenschap, in het bijzonder strategische en persuasieve communicatie) en om drs.

https://www.rcsw.nl/bij-en-nascholing/50-uurs-basis-en-vervolgcursus-schematherapieDrs. Theo Verhoeven, vaste docent van zowel de basis- als vervolgcursus Schematherapie vindt schematherapie essentieel voor patienten die inzicht in hun eigen denkpatronen en stemmingswisselingen willen krijgen. 

Drs. Bernadette van Dijck

Met het twintig jarig lustrum in het vooruitzicht blikt opleidingsmanager van de Advanced Master in International Development (AMID) Bernadette van Dijck terug op het post-masterprogramma waarin kritische reflectie op internationale samenwerking centraal staat. De wereld is complexer geworden, het veld drastisch veranderd en er is controverse over macht. Maar AMID blijkt nog steeds steady as a rock. Van Dijck: ‘AMID’s zijn "keien". Zij zijn de leiders van de toekomst.’

Hoe sla je, als onderwijsprofessional, de brug tussen onderwijs en maatschappij in een steeds sneller veranderende wereld? Op Donders Ontmoet Onderwijs 2018 bieden toonaangevende wetenschappers handvatten om mee te groeien met innovatie in de klas.Door: JAN BRANSEN
Beeld: DUNCAN DE FEY

Tieners zijn een belangrijke doelgroep voor professionals in zowel het commerciële als sociale domein. Veel voorkeuren, gewoonten en overtuigingen worden in deze leeftijdsfase gevormd. Wie daar een bijdrage aan wil leveren, moet de jonge consument zien te bereiken. Congres de Jonge Consument 2018, dat op 19 september in Nijmegen plaats zal vinden, staat de hele dag in het teken van de wat tieners raakt én drijft. Hier alvast vier tips van experts voor bewust mediagebruik door tieners. 

Mary Janssen - van 't Raay in LEF Magazine

Mary Janssen van Raay is naast verslavingsarts KNMG, hoofdopleider aan de Master in Addiction Medicine. Haar verantwoordelijkheid is het draaiende houden én verbeteren van de studie. In Lef Magazine kwam ze uitgebreid aan het woord in het deskundigeninterview.

De rubriek De Terugblik staat stil bij evenementen die de afgelopen maanden door het RadboudCSW zijn georganiseerd. Met dit keer: het Nijcare Symposium op 14 juni en de Meet the Expert sessie voor supervisoren op 15 juni.

‘Voor passend onderwijs zijn stevige bijscholingstrajecten nodig. Een kind met ADHD doe je er niet even bij’, schrijft ontwikkelingspsycholoog en gezinstherapeut Steven Pont in een schitterend betoog. Het is een pleidooi voor het profileren en beschikbaarheid van de schoolpsycholoog voor kinderen, leerkrachten en scholen. Dit artikel verscheen op 28 mei in De Volkskrant. 

De rubriek De Terugblik staat stil bij evenementen die de afgelopen maanden door het RadboudCSW zijn georganiseerd. Met dit keer: .

ECHA Terugkomdag 2018

De rubriek De Terugblik staat stil bij evenementen die de afgelopen maanden door het RadboudCSW zijn georganiseerd. Met dit keer: De ECHA Teugkomdag en de Opening Seminars van RITHA Malta en RITHA Kroatië.

Theory of Mind

De rubriek De Terugblik staat stil bij evenementen die de afgelopen maanden door het RadboudCSW zijn georganiseerd. Met dit keer: De eendaagse cursus Theory of Mind op 15 oktober en op 14 december seminar Neuropsychotherapie met thema Angst bij hersenaandoeningen .

ECHA Terugkomdag 2018

De rubriek De Terugblik staat stil bij evenementen die de afgelopen maanden door het RadboudCSW zijn georganiseerd. Met dit keer: De start van RITHA Nijmegen en de startconferentie van de opleiding tot Orthopedagoog Generalist Zuid- en Oost-Nederland.

Rob Verstegen

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Interactiewijzer werd geïntroduceerd in het werkveld. Interactiewijzer is ontwikkeld door Rob Verstegen en Henny Lodewijks, beiden klinisch psycholoog- psychotherapeut en met ruime ervaring in (speciaal) onderwijs, GGZ en jeugdhulp. Nu, 25 jaar later blikt Rob Verstegen, docent bij het RadboudCSW, terug. En geeft antwoord op de vraag: Interactiewijzer: wat is dat nou eigenlijk?
 

‘RadboudCSW docenten hebben behoefte aan ondersteuning bij het interactief lesgeven, het inzetten van online tools en het optimaal gebruik van de elektronische leeromgeving.