Nieuws

GZ | Wiede Vissers stopt per 1 september 2020 als plv. hoofopleider bij het RadboudCSW

Na 10 jaar gaat dr. Wiede Vissers plaatsvervangend hoofdopleider van de postacademische opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog, ons verlaten. In de zomer van 2010 is zij bij het RadboudCSW (toen nog SPON) in dienst gekomen als manager gz-opleiding en projectmanager eerstelijns-GGZ. Vanaf januari 2013 is zij officieel aangesteld als plv. hoofopleider van de gz-opleiding. 

KP | Drs. Katelijne Robbertz nieuwe hoofddocent Groepsdynamica

De postacademische opleiding tot Klinisch Psycholoog heeft voor het onderdeel groepsdynamica een nieuwe hoofddocent aangesteld. Drs. Katelijne Robbertz zal vanaf dit najaar het stokje overnemen van drs. José van Reijen, die dit onderdeel de laatste vijf jaar binnen de opleidingen tot Klinisch Psycholoog en Psychotherapeut heeft vormgegeven.

PT | Drs. Robin Stokkers aangesteld als plv hoofdopleider PT

Drs. Robin Stokkers (1972) is per 1 april 2020 aangesteld als plaatsvervangend hoofdopleider van de postacademische opleiding tot psychotherapeut. Hij is klinisch psycholoog en (groeps)psychotherapeut en werkzaam bij Mediant GGZ, een organisatie in het oosten van het land. In onderstaand artikel stel hij zich voor.

RITHA | Meer vraag naar én samenwerkingen voor Hoogbegaafdheidspecialist

Herinneringen uit het pre-coronatijdperk: in een volle zaal en onder flink wat media-aandacht nam op 2 maart 2020 de eerste internationale opleidingsgroep RITHA Kroatië het eindcertificaat in ontvangst. De opvolgende groep afgestudeerden uit Malta ontvingen noodgedwonen hun diploma via de digitale weg. Inmiddels lijkt de urgentie van de missie van RITHA - talentbenutting om grote wereldproblemen het hoofd te bieden - alleen maar te zijn toegenomen. Hoogste tijd om de krachten nóg meer te bundelen.

Video | Studeren in tijden van corona: stressvol of een adempauze?

Nu universiteiten gesloten zijn wordt er massaal thuis gestudeerd en staat de manier waarop studenten gewend waren te studeren op zijn kop. Hoe passen studenten zich aan deze situatie aan? Leiden de gevolgen hiervan, zoals een dreigende studievertraging, tot nog meer stress? Of biedt het wegvallen van sociale verplichtingen juist de unieke kans om tot rust te komen en een nieuwe routine te vinden? Bekijk de video’s van studenten Maud en Tabitha en het interview met filosoof Femke Takes en opleidingsdirecteur geneeskunde Marjolein van de Pol over omgaan met de coronacrisis als student. 

RadboudCSW Verhuist | Afbouwfase in volle gang

De bouw van ons nieuwe Maria Montessorigebouw vordert, zelfs tijdens deze coronacrisis. Op de bouwplaats werken de bouwers volgens de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Dat betekent onder meer afstand houden, handen wassen en niet gezamenlijk schaften in de schaftkeet. Wanneer studenten, docenten en medewerkers van het RadboudCSW uiteindelijk het nieuwe gebouw kunnen betrekken is op dit moment nog onbekend. Zeker is dat dit niet voor november 2020 zal zijn.

EDUX tekent samenwerkingsovereenkomst voor 'in company' RITHA Practitioner

Edux gaat per juni 2020 het 'blended' RITHA practitioner programma aanbieden als uitvoerende partner. Edux zal in company aanvragen vanuit samenwerkingsverbanden, stichtingen en andere vergelijkbare organisaties oppakken door heel Nederland.  Edux gaat voor duurzame gedragsverandering van professionals binnen het onderwijs en de kinderopvang. Met behulp van het RITHA practitioner programma kan Edux deze ambitie ook op het gebied van talentontwikkeling en hoogbegaafdheid waarmaken. 

Podcast | Prof. dr. Ron Scholte over Therapeutische Alliantie

In de derde aflevering van de podcastserie van samenwerkingspartner RINO Zuid, schuift prof. dr. Ron Scholte, hoofdopleider van de opleiding tot Orthopedagoog Generalist Zuid-Oost Nederland (RadboudCSW & RINO Zuid), aan om te vertellen over de therapeutische alliantie. Scholte is gespecialiseerd in sociale relaties, waaronder de therapeutische alliantie.

Gepubliceerd | Prof. dr. Marc Verbraak in gesprek over Zorgstandaard Depressieve Stoornissen in de praktijk

Namens het NVGzP is prof. dr. Marc Verbraak, hoofdopleider van de gz-opleiding, in gesprek gegaan met Jessica Nillesen, piog bij ProPersona, over hun ervaringen met betrekking tot de Zorgstandaard Depressieve Stoornissen. Het interview is als video terug te kijken. 

Pagina's

Abonneren op Nieuws