Nieuws

Plan Connectie | Koers houden, en liefst nog een tandje erbij

Hoe gaat het eigenlijk met Plan Connectie, het RadboudCSW-initiatief waarbij jonge zorgtalenten meteen na hun master Gezondheidszorgpsychologie instromen in de gz-opleiding? Onlangs is de eerste lichting afgestudeerd, een mooi moment voor reflectie. Door de piogs zelf natuurlijk, hun praktijkbegeleiders en hun docenten. Er is lof voor de aanpak. Maar een wensenlijstje is er ook. Zou bijvoorbeeld een doorlopende leerlijn niet prachtig zijn?

The world after COVID-19 | 'Want to make this world a better place? Keep on learning'

Experts say that for the first time since 1998, global poverty will increase due to COVID-19. As is stated by the UN, good education and (mental) health are of utmost importance if we want to end poverty and other deprivations. Now more than ever, we need excellent professionals in those fields, claims dr. Lianne Hoogeveen, head of Radboud International Training on High Ability.

Author: Lianne Hoogeveen, PhD

De wereld na corona | ‘Juist in crisis blijkt perspectiefwisseling essentieel’

Crises vragen om eenduidigheid – zo lijkt het. Het overwínnen ervan loopt echter vaak via meerdere rivaliserende perspectieven op de crisis. Opleidingen tot psycholoog-specialist moeten daarom niet 'verkokeren' tot een enkele methode of gericht zijn op slechts één werkveld. En die noodzaak blijkt door de coronacrisis nog sterker dan voorheen, stelt prof. dr. Jos Egger, hoofdopleider van de kp-opleiding bij het RadboudCSW.
 
Door: prof. dr. Jos Egger
Beeld: Unsplash; Roy Soetekouw (portret)

 

IMRO Beweging-als-houvast | 'Zet lichaamstaal véél bewuster in!'

Vergeleken met het gros van het hulpverleningsaanbod, gooien ze het bij de cursus Interactie Methodiek voor Relationele Ontwikkeling (IMRO) “Beweging-als-houvast over een totaal andere boeg. Omdat ze weten dat het lichaam meer zegt dan duizend woorden. Vandaar misschien ook de klinkende resultaten. Verrassend vaak komt de ontwikkeling van hulpvragers én van hulpgevers in een stroomversnelling, toont de praktijk.

Huisfilosoof Jan Bransen Column (11) 'Je bent nodig'

De wereld heeft grote uitdagingen het hoofd te bieden. Er is nood, meent RadboudCSW-huisfilosoof prof. dr. Jan Bransen in zijn nieuwste column. En denk dan maar niet dat je er met dikdoenerij komt. 

Door: Jan Bransen

Het zijn maar drie kleine woordjes, maar er gaat een aardverschuiving van jewelste schuil achter de nieuwe slogan van de Radboud Universiteit en het RadboudUMC: je bent nodig.

RadboudCSW-cursist start crowdfundactie voor Het Vergeten Kind

Reis je door de coronacrisis ook niet meer naar je werk en ontvang je nog wel reiskostenvergoeding? Doneer dan (een deel van) je reiskosten aan kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek en mogelijk huiselijk geweld. Lisette Wittkampf, die momenteel de opleiding tot Klinisch Psycholoog bij het RadboudCSW volgt, zette met haar man een crowdfunding op. 

De wereld na corona | 'Schitteren ondanks afwezigheid'

Zonder wrijving geen glans. De coronacrisis leerde Sven Mathijssen, MSc, plaatsvervangend hoofdopleider van RITHA, dat onderwijsmakers eigenlijk veel meer kunnen, dan zij denken.

Beeld: NASA voor Unsplash; Duncan de Fey (portret)

Een diploma-uitreiking op afstand? RITHA Malta deed het.

Op 30 maart is de eerste groep studenten van de opleiding tot RITHA Specialist uit Malta afgestudeerd! Hun laatste seminar en bijbehorende presentaties moesten vanwege het coronavirus online plaatsvinden en daarom in het bijzonder zijn we erg trots op deze groep. De afgestudeerden werden door onder andere hoofdopleider dr. Lianne Hoogeveen, plv. hoofdopleider Sven Mathijssen, MSc. en docent dr. Enyi Jen persoonlijk toegesproken. Gefeliciteerd allemaal en we wensen jullie heel veel geluk voor de toekomst!

RadboudCSW bundelt krachten met RINO Zuid om vraag naar RITHA-opleiding aan te kunnen

Om tegemoet te komen aan de grote vraag naar de internationale opleiding tot RITHA Practitioner, gaat RadboudCSW samenwerken met RINO Zuid. Het Regionale Opleidingsinstituut, gevestigd in Eindhoven, zal met name voor cursisten van de uit het zuiden van het land als mede-opleider functioneren. De eerste deelnemers zullen op korte termijn met hun nieuwe opleiding van start gaan. 

Datum: 2 april 2020

Pagina's

Abonneren op Nieuws