RadboudCSW-directeur Monic Schijvenaars ontvangt de Universiteitspenning 2020

Het doet het faculteitsbestuur een groot genoegen te mogen mededelen dat het college van bestuur de Universiteitspenning 2020 toekent aan Monic Schijvenaars, directeur van het Radboud Centrum voor Sociale Wetenschappen.

Als directeur van het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen beijvert Monic zich met veel succes voor de verdere academisering van het RadboudCSW, en voor de integratie van het bachelor-, master- en postmaster onderwijs binnen de Faculteit Sociale Wetenschappen. Die academisering krijgt onder meer vorm door de integratie van het post academisch onderwijs met het onderzoek binnen de faculteit te versterken. Monic doet dit vanuit een duidelijke visie en met het haar kenmerkende enthousiasme en daadkracht. Zij laat zich daarbij leiden door de leiderschapsvisie ‘Moed, verbinding en openheid’.

Monic speelt ook een belangrijke rol bij het uitwerken –tegen de achtergrond van de universitaire strategie ‘a significant impact’- van een vernieuwde strategie voor de Faculteit Sociale Wetenschappen. Anderzijds is Monic voor universiteitsbrede thema’s zoals Leven Lang Leren een belangrijke aanjager. We kunnen gerust stellen dit thema niet geweest was waar het nu is zonder de bijdrage van Monic en verdient ze deze prijs dubbel en dik.

De onderscheiding zal worden uitgereikt tijdens de Dies Viering op 15 oktober.