Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

RadboudCSW-cursist start crowdfundactie voor Het Vergeten Kind

Reis je door de coronacrisis ook niet meer naar je werk en ontvang je nog wel reiskostenvergoeding? Doneer dan (een deel van) je reiskosten aan kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek en mogelijk huiselijk geweld. Lisette Wittkampf, die momenteel de opleiding tot Klinisch Psycholoog bij het RadboudCSW volgt, zette met haar man een crowdfunding op. 

Als gz-psycholoog in opleiding tot specialist werkt Wittkampf bij Pro Persona, een grote GGZ instelling in Gelderland. Vanaf medio maart moest zij, net als vele anderen, noodgedwongen thuis gaan werken. Haar cliënten sprak zij sindsdien alleen nog telefonisch of via beeldbellen. Wittkampf: 'Ik merk dat dit een flinke wissel trekt op het leven van menig cliënt; de dagstructuur valt weg, de dagbesteding is gesloten en werk zoeken wordt lastiger. Derhalve nemen onzekerheden en spanningen in de thuissituaties toe met als resultaat een wereldwijde toename van huiselijk geweld.'

Reiskostenvergoeding zonder kosten

Wittkampf voelde een sterke behoefte om iets te kunnen betekenen voor anderen in deze tijden. Zij constateerde dat zij geen reiskosten maakt, maar wel een reiskostenvergoeding ontvangt. Zo ontstond bij haar en haar man, Jac van Beek, het idee op om dit te doneren aan mensen die het nu moeilijk hebben. Toen zij dit idee deelde met collega’s uit Ede, Arnhem en Nijmegen reageerden zij zo enthousiast dat het Wittkampf motiveerde om het uitgebreider op te gaan zetten.

Doneer nu

Wil jij ook (een deel van je) reiskosten doneren voor Het Vergeten Kind? Dit kun je doen door hier op de 'doneer' knop te klikken en de stappen te volgen. Als je €100,- of meer doneert, dan ontvang je op Wittkampf kosten een hartenbroche van La Miséto. Zij wil tot 2 juli 2020 geldinzamelen en dan het volledige bedrag** overmaken naar Het Vergeten Kind.
 
** Voor het verwerken van betalingen brengt Whydonate’s betaalleverancier kosten in rekening. Deze kosten worden doorberekend aan de ontvanger van de donaties en zijn als volgt: 1,9% + €0,25 per donatie. Dit zijnde gemiddelde kosten voor de betalingsverwerking van alle beschikbare betaalmethodes.