Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Nu ook voor professionals: dr. Rinka van Zunderts downloadpakket voor goed leven in coronatijd

In navolging van het boekje met oefeningen voor (groot)ouders en verzorgers van kinderen van 4 t/m 12 jaar, ontwikkelde dr. Rinka van Zundert, docent voor de Tweedaagse Positieve Psychologie, ook een downloadpakket voor professionals. Het gratis pakket richt zich eveneens op de ontwikkeling van sterke kanten, maar koppelt dit aan betekenisgeving, plezier en 'flow' op de werkvloer. Met name zorg- en onderwijsprofessionals kunnen veel profijt hebben van het pakket. 

Wat is goed leven? Waar krijg jij energie van? Wat zijn praktische manieren om aan sterke kanten te werken binnen jouw organisatie? Met de prikkelende vragen en oefeningen in het pakket kunnen professionals zich beter aanpassen aan tegenslag en stress, die de coronacrisis waarschijnlijk voor hen met zich meebrengt. Er staan ook praktische tips in hoe je dit in je team of met je cliënten kunt doen. Het werk is gebaseerd op het Meaning-Pleasure-Strengths model van prof. dr. Tal Ben Shahar (Harvard) en de opmaak is verzorgd door Dimence.  

Ook voor post-corona 

Van Zundert realiseert zich dat professionals momenteel veel aan hun hoofd hebben - niet alleen op zakelijk vlak, maar ook in hun privésituatie. Zij mogen de pakketjes dus ook even laten voor wat het is. Van Zundert: Zie het niet als iets wat “ook nog moet”, zeker niet nu.De downloadpakketjes voor (groot)ouders of verzorgers of professionals blijven daarom ook gratis beschikbaar in post-corona tijden. Het pakket voor professionals is hier gratis te downloaden. 

Over de Tweedaagse Positieve Psychologie 

Nieuwsgierig naar de tweedaagse die dr. Rinka van Zundert verzorgt bij het RadboudCSW? Neem een kijkje op onze website