Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Hoofdopleider Angelique Peters spreker op IMPACT congres

Hoe maken we samen impact in de zorg? Wat is de impact van zorg op cliënten? Deze vragen en meer staan centraal tijdens het IMPACT congres op 23 juni in het Van Abbemuseum te Eindhoven. Ook hoofdopleider van de opleiding tot Orthopedagoog Generalist Zuid en Oost-Nederland (OG-ZON) Angelique Peters is aanwezig als spreker.

Alle sprekers delen deze dag hun verhaal over vernieuwing en verbetering in de zorg en gaan in op de vraag: wat voor IMPACT maak jij met je werk? Na de keynote in de ochtend volgen drie rondes met uiteenlopende sessies, onder andere gegeven door bekende namen als Floortje Scheepers, Stine Jensen, Anita Hubner, Madeleine Rijckmans & Forugh Karimi. Hoofdopleider Angelique Peters verzorgt, samen met Sabine Klaver, op deze dag een gespreksronde over de impact van de Orthopedagoog generalist. Ben je benieuwd naar het programma? Kijk dan op de website van organisator RINO Zuid

Over OG-ZON

Hoe kan jij als orthopedagoog generalist bijdragen aan de samenwerking tussen onderwijs, zorg en de leefomgeving van een kind, volwassene of oudere in een afhankelijkheidsrelatie? Hoe kun je mensen en hun systeem helpen om meer uit hun ontwikkeling te halen? Dit zijn centrale vragen in de opleiding tot Orthopedagoog Generalist Zuid- en Oost-Nederland, de OG-ZON. Alle betrokkenen in de keten, hebben elkaar nodig als ontwikkeling stagneert. Jij als toekomstig orthopedagoog generalist (OG) speelt daarin een belangrijke rol. In een complex speelveld ben jij dé persoon die met een flexibele houding en gezond verstand positie inneemt, beslissingen neemt en durft te handelen. Een baken en bruggenbouwer voor cliënt en leefomgeving, duidelijk zichtbaar in de samenwerking met professionele partners. In onze postacademische opleiding tot OG bieden wij jou daarom de juiste kennis, tools en ontwikkelingsmogelijkheden om deze rol succesvol in te vullen. De opleiding wordt samen georganiseerd en uitgevoerd door RINO Zuid (Eindhoven) en RadboudCSW (Nijmegen) op twee locaties.