Nieuws

Het spel om de macht leren spelen - Een interview met politica Lisa Westerveld

Filosoof, vakbondsbestuurder en politica Lisa Westerveld (1981) heeft leren en werken altijd gecombineerd, waarbij ze op een vanzelfsprekende manier steeds zelf de eigenaar van haar vorming is geweest en gebleven. Dat merkt RadboudCSW-huisfilosoof als hij met haar spreekt over haar werk in de Tweede Kamer. Namens GroenLinks is zij niet alleen woordvoerder onderwijs, maar ook woordvoerder jeugdzorg, kinderopvang, media en sport.

Passend onderwijs is niet eenvoudig

Mirjam van Oers, oud-cursist van RINO Noord-Holland en docent opleiding schoolpsycholoog blogt over passend onderwijs! 
 

Door drs. Mirjam van Oers, directeur SWV VO 30 06 (regio Brabant Noordoost)
Publicatiedatum 1 juni 2018

Het spel om de macht leren spelen - Een interview met politica Lisa Westerveld

Filosoof, vakbondsbestuurder en politica Lisa Westerveld (1981) heeft leren en werken altijd gecombineerd, waarbij ze op een vanzelfsprekende manier steeds zelf de eigenaar van haar vorming is geweest en gebleven. Dat merkt RadboudCSW-huisfilosoof als hij met haar spreekt over haar werk in de Tweede Kamer. Namens GroenLinks is zij niet alleen woordvoerder onderwijs, maar ook woordvoerder jeugdzorg, kinderopvang, media en sport.

​​Door: JAN BRANSEN

Huisfilosoof Jan Bransen Column #6| 11.500.000.000Door: JAN BRANSEN
Beeld: DUNCAN DE FEY

Wat moeten we denken van die gezamenlijke studieschuld van 11,5 miljard die onlangs in het nieuws was? Het bedrag is hoger worden, maar het bedrag per student lager. Dat betekent dus dat vooral het aantal studenten met een schuld gegroeid is. De trend begrijpen is nog weer iets anders dan het fenomeen op zich begrijpen.

Is een studieschuld iets ergs? Iets slims? Iets natuurlijks?

Nieuw! Balie Whatsapp

Vanaf maandag 10 september 2018 beantwoorden de RadboudCSW baliemedewerkers ook vragen van opleidingen, docenten en gasten via Whatsapp. Whatsapp is snel, makkelijk en laagdrempelig en wij hopen dat onze service zo nog beter wordt. De balie is van 09:00 - 21:00 bereikbaar op via Whatsapp op nummer 06 25 76 60 82. Volg #RCSWbalie en #balielife ook op onze online kanalen!

Het academisch jaar 2018-2019 is geopend!

Het academisch jaar is 7 september in stijl geopend voor de SPON BIG-opleidingen. In Arthouse Lux werden opleiders, studenten van de GZ-opleiding, bestuurders en medewerkers van de BIG-opleidingen welkom geheten door prof.dr. Marc Verbraak, hoofdopleider van de GZ-opleiding.

De Terugblik | Startweek GZ-opleiding

De rubriek De Terugblik staat stil bij evenementen die de afgelopen maanden door het RadboudCSW zijn georganiseerd. Met dit keer: .

Marc Verbraak 12,5 jaar hoofdopleider gz-opleiding


Al 12,5 jaar mag het SPON en RadboudCSW rekenen op de inzet en kwaliteit van Marc Verbraak als hoofdopleider voor onze opleiding tot gz-psycholoog. Een moment dat we daarom zeker niet voorbij hebben laten gaan. Op maandag 2 juli heeft Marc daarom een verrassend overleg gehad met een flash mob ingezet door zijn collega’s en genoten van een heerlijke taart.

Pagina's