Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

AMID | Tracer study toont succes én loonkloof Young Professionals

In de afgelopen 23 jaar zijn 543 young professionals afgestudeerd aan het AMID Young Professional programma. Waar zijn deze talenten werkzaam? En hoe zien zij hun bijdrage in het veld van internationale samenwerking? Het AMID-team publiceerde onlangs de resultaten van een tracer study van alumni die tussen 1998 en 2020 zijn afgestudeerd. 

AMID TracerstudyUit het laatste traceronderzoek blijkt dat vandaag de dag nog steeds 79% van hen werkzaam is op het gebied van internationale ontwikkeling, en een toenemend aantal van hen werkt bij overheidsorganisaties, bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen. Alumni beschouwen zichzelf als change agents: zij die het gewone in vraag stellen en het buitengewone omarmen. Het AMID-team is natuurlijk blij om te zien dat alumni van de opleiding gemiddeld beoordelen met een 7,8 op 10. Tegelijkertijd maakt het team zich zorgen over de toenemende loonkloof tussen mannen en vrouwen. Gelijkheid en empowerment van vrouwen is een van de zeventien SDG's, maar ook een integraal onderdeel van alle dimensies van inclusieve en duurzame ontwikkeling. AMID kijkt er dan ook naar uit om met organisaties in het veld de discussie aan te gaan over hoe dit aan te pakken. 

Je kunt de tracerstudie hier downloaden en bekijken of door op bovenstaande afbeelding te klikken.

Over AMID

AMID is hét opleidingsinstituut van de Radboud Universiteit dat zich richt op internationale samenwerking en biedt op dit moment twee onderwijsprogramma's voor professionals aan: AMID Masterclasses en AMID Young Professional, een eenjarig programma voor jonge, getalenteerde trainees waarvoor AMID samenwerkt met het Institute for Development Issues van the University of Nairobi, Kenya.