Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

AMID hoofdopleider Willem Elbers in tv-programma over duurzaamheid

Afgelopen weekend was Willem Elbers, hoofdopleider van AMID, in het programma 'Doe maar duurzaam' te gast. Doe Maar Duurzaam is een televisieprogramma van RTLZ waarin diverse ontwikkelingen en innovaties binnen de duurzaamheidsbranche aan bod komen.Tijdens deze aflevering vertelt hij vanuit zijn kennis en expertise in sociale bewegingen meer over de vorm, doelstelling en inhoud van zijn unieke samenwerking met Janssen Pharmaceutica, dat deel uitmaakt deel van de Amerikaanse bedrijvengroep Johnson & Johnson. 'Het idee om een bedrijf te verduurzamen door een community of beweging van werknemers op te bouwen is op zich erg nieuw en innovatief. Als ik daar met mensen over praat raken ze enthousiast en zien ze daar potentie in. Die potentie zagen wij ook in de samenwerking en toen hebben we besloten om dat gewoon uit te gaan proberen', aldus Willem.

De makers filmden Willem Elbers in het Maria Montessorigebouw op de campus van de Radboud Universiteit. Hij komt in het tweede deel van de aflevering aan het woord (vanaf 2:08).

Over AMID

AMID is het opleidingsinstituut van de Radboud Universiteit dat zich richt op internationale samenwerking en de Sustainable Development Goals. Naast het Young Professional programma biedt AMID ook AMID Masterclasses voor professionals en een Community Building Programma binnen de Faculteit Sociale Wetenschappen 'SDGs in Higher Education'. Afgelopen jaar won AMID Young Professional de Radboud Internationaliseringsprijs. Deze prijs is voor initiatieven die de internationalisering van het onderwijs aan de Radboud Universiteit bevorderen en/of bijdragen aan een meer inclusieve, internationale academische gemeenschap. Ontdekt meer: www.rcsw.nl/amid