Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Ook regionale praktijkinstellingen tevreden over Plan Connectie

Een aantal vertegenwoordigers van praktijkinstellingen uit de regio kwam in maart j.l. in Nijmegen samen om hun eerste ervaringen met Plan Connectie uit te wisselen. De stemming: overwegend positief en enthousiast. Hub Jamin, praktijkopleider bij Dimence, beschouwt Plan Connectie als een heel krachtige vorm van leren op een gevoelig moment: als pasafgestudeerde sta je open voor het verwerven van nieuwe ervaringen. Jamin: ‘Juist in een gz-opleiding, waarbij het praktijkopleidingsdeel heel belangrijk is, is het van belang dat het informele en het formele leren nog veel meer in elkaar gevlochten wordt. En dat die ervaring van dag tot dag wordt gesuperviseerd. In het leerprogramma van Plan Connectie is er voortdurend werkbegeleiding.’ 

Naast Hub Jamin waren onder andere ook Mariette van Brandenburg, strategisch expert functioneel opleiden bij Pluryn en Eddie Speelman, P-opleider Karakter, aanwezig bij de evaluatiesessie. In onderstaande video een verslag en sfeerimpressie: 

Over Plan Connectie

Plan Connectie is een samenwerkingsverband tussen de Radboud Universiteit, het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen en de praktijkopleidingsinstellingen betrokken bij de gz-opleiding. Plan Connectie wil voorzien in een doorlopende leerlijn waarmee we werken aan een directe aansluiting tussen tussen de masteropleiding Psychologie (RU) en de opleiding tot gz-psycholoog zónder dat daar tijdsverlies bij optreedt. 

Meer lezen over de ervaringen van piog's en praktijkopleiders? Eerder verscheen deze long read met compact overzicht van de belangrijkste voordelen en knelpunten van Plan Connectie.