Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Nieuws

Radboud Recharge | Vaders gingen tijdens lockdown vaker voor hun kinderen zorgen

Tijdens de vorige lockdown zijn bijna een kwart van alle vaders meer voor de kinderen gaan zorgen. Wie zijn deze vaders en bestaat de kans dat zij dit blijven doen? Want dat zou een boost kunnen geven aan de nog altijd trage emancipatie in Nederland.

Radboud Recharge | De leraar verwacht meer van Anne dan van Kaylee

Leraren hebben positieve en negatieve associaties bij de namen van de kinderen in hun klas. Onbewust denken ze dat een Juliet of een Anne-Sofie het beter doet dan een Priscilla of een Kaylee. Dit kan invloed op hun schoolprestaties hebben, zegt onderzoeker Eddie Denessen. ‘Onbewust dagen ze sommige leerlingen meer uit en onderschatten ze anderen.’ Dit zie je ook terug op de Radboud Universiteit.

Persbericht | Sara Kinsbergen maakt sprong in lijst ‘invloedrijksten’ in Nederlandse filantropie

Dr. Sara Kinsbergen, hoofdopleider van de Advanced Master in International Development, is door De Dikke Blauwe opnieuw verkozen tot een van de honderd ‘invloedrijkste spelers in de Nederlandse filantropie’.  Vorig jaar stond Kinsbergen nog op plek 79, dit jaar heeft ze de 44e plek weten te bemachtigen in de ‘DDB100’, de jaarlijkse ranking van het onafhankelijke journalistieke platform. 

Datum: 16 november 2020

Beeld: Sophie Theunissen

Persbericht | RadboudCSW lanceert nieuwe masterclass 'Preventief het COVID-19 virus te lijf'

Op 17 december a.s. organiseren prof. dr. Bert Steenbergen en dr. Hidde Bekhuis in samenwerking met het RadboudCSW een interactieve live-sessie over de noodzaak van een gezonde, actieve leefstijl in de strijd tegen corona. Doel is om vanuit een domeinoverstijgende blik naar de huidige pandemie te kijken en zo helderheid te krijgen over een integrale, preventieve aanpak om virussen toekomstgericht te lijf te gaan. De masterclass 'Preventief het COVID-19 virus te lijf' wordt ingeleid door een gratis online hoorcollege. 

Datum: 16-11-2020

Persbericht | Dimence Groep tekent intentieverklaring met RadboudCSW voor 'professional van de toekomst'

Per september 2020 werken Dimence Groep en RadboudCSW, onderdeel van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit in Nijmegen, aan de ‘professional van de toekomst’.  Beide partijen verwachten samen nieuwe producten en diensten door te ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is een toekomstbestendig opleidingsaanbod voor de psychologische (post)masteropleidingen te creëren.

Datum: 22-10-2020

RadboudCSW-directeur Monic Schijvenaars ontvangt de Universiteitspenning 2020

Het doet het faculteitsbestuur een groot genoegen te mogen mededelen dat het college van bestuur de Universiteitspenning 2020 toekent aan Monic Schijvenaars, directeur van het Radboud Centrum voor Sociale Wetenschappen.

PT | Mr. dr. Elisa van Ee verzorgt gratis online livestream over opgroeien als vluchtelingenkind

Wat betekent het opgroeien bij getraumatiseerde ouders voor de ontwikkeling van het jonge vluchtelingkind? Voor welke aspecten, anders dan traumabehandeling, is aandacht nodig? Welke rol speelt hechting hierin, van zowel ouder als kind? En, kunnen we hier iets van leren voor hoe de geestelijke gezondheidszorg in het algemeen is ingericht? Op 2 november a.s. geeft mr.dr. Elisa van Ee, hoofdopleider van de opleiding tot Psychotherapeut, je mee aan de hand van onderzoeksresultaten, beeldmateriaal en klinische casuïstiek.

Hoe onze hoofdopleiders 'vloggen' voor een betere wereld

Steeds meer bedrijven reiken uit naar 'influencers' om promotie te maken. Die promotie richt zich dan meestal op producten, zoals hotelkamers, hondenbrokjes, bikini’s of spijkerbroeken. Tegelijkertijd laten krachtige hashtags als #metoo of #blacklivesmatter zien dat ze de wereld ook op niet-materieel vlak kunnen veranderen. Ook wetenschappers kunnen soms met een Instagram post, YouTube-video, podcast of (social) media-optreden meer impact maken, dan via de traditionele kanalen. Wat kunnen wij als maatschappelijk betrokken professionals leren van deze influencers?

Subscribe to Nieuws