Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Nieuws

DDB 100 | 5 redenen om te stemmen op dr. Sara Kinsbergen

Vanaf donderdag 15 april is De Dikke Blauwe weer gestart met de verkiezingen van De Dikke Blauwe 100, de lijst van de 100 meest invloedrijke filantropie influentials van Nederland. Vorig jaar steeg dr. Sara Kinsbergen, hoofdopleider van AMID Young Professional, naar de 44e plek. Dit jaar verdient zij - wat ons betreft - een plek in de top 10! Wil je Sara steunen? Breng dan je stem uit (met korte motivering) via het online stembureau. Let op!

Radboud Recharge | Het quantumbrein en holistische gedachtes

Een netwerk van atomen dat werkt als quantumbrein; dat klinkt als een technisch verhaal. Wanneer gedraagt iets zich als een brein? En hoe werken die quantumprocessen in dat netwerk? Toch overstijgt dit onderwerp de pure wetenschap. Even doordenken en voor je het weet gooit het quantumbrein je wereldbeeld overhoop.

Radboud Recharge | Denken is hard werken tijdens de pandemie

Waarom is het zo moeilijk om dingen gedaan te krijgen deze dagen? Rebecca Calcott legt het uit in een nieuwe blog van Donders Wonders.

Afscheid van prof. dr. Marc Verbraak als hoofdopleider van de gz-opleiding

Per 1 mei 2021 neemt het RadboudCSW afscheid van prof. dr. Marc Verbraak als hoofopleider van de Nijmeegse gz-opleiding, aangezien hij sinds 1 november j.l. is toegetreden tot de Raad van Bestuur van Pro Persona. Marc wordt opgevolgd door prof. dr. Jos Egger, reeds hoofopleider van de Nijmeegse opleiding tot Klinisch Psycholoog.

Prof. dr. Marc Verbraak

Radboud In'To | Cliëntgerichte communicatie in 5 stappen

Ongeacht of een patiënt last heeft van hernia, hartfalen of een psychische aandoening: hij of zij weet heel goed wat prioriteit heeft in de zorg die hij ontvangt. Boven wachttijden, accommodatie en nazorg staat patiëntgerichtheid. Hetzelfde geldt voor het gevoel mee te kunnen beslissen over de behandeling. 

Waarom de Schoolpsycholoog een cruciaal beroep is. Juist nu.

Het thuiszitten hakt er behoorlijk in bij middelbare scholieren. Pubers en coronatijd, het gaat eigenlijk niet samen, met veel somberheid tot gevolg. De afgelopen tijd lieten de schoolpsychologen zich in het publieke debat horen over deze kwestie. 'Het allerergste om te doen is hen de mislukte generatie noemen.'

Zorgtalent op de juiste plek? Meld je organisatie aan voor Plan Connectie

SPON biedt de 'Plan Connectie opleidingsplaatsen' in 2022 aan tegen een gereduceerde opleidingsprijs. Op maandag 22 maart van 16.30-17.30 uur vindt er een online sessie plaats waarin je informatie krijgt en vragen kunt stellen aan betrokkenen van Plan Connectie. Je kunt jouw organisatie aanmelden door een mail te sturen naar meike.windhorst@ru.nl

Radboud Reflects | Huidhonger en de 1,5 m maatschappij

Geen knuffel, geen high five, geen klopje op je arm. Wat doet dat met een mens? Hoe belangrijk is aanraking voor ons welzijn? Hoe houden wij in onze 1,5 meter maatschappij onze geest gezond wanneer ons lichaam acuut bedreigd wordt? Luister naar religiewetenschapper Hans Schilderman, die stelt dat ons perspectief op gezondheid in tijden van corona te eenzijdig is.

Radboud Reflects | Ongelijkheid op de thuiswerkvloer

Onlangs gingen na lange tijd de basisscholen weer open. Deze versoepeling van de coronamaatregelen zorgt bij veel ouders voor grote opluchting, in het bijzonder voor moeders. Want het zijn vooral vrouwen die extra zorgtaken op zich hebben genomen in deze coronacrisis. Waar komt deze ongelijke rolverdeling vandaan? Zijn we minder progressief dan we zelf geloven? Of zijn we ons door de crisis traditioneler gaan gedragen?

Pagina's

Abonneren op Nieuws