Nieuws

AMID-trainee wint Universitaire Onderwijsprijs 2019

Zeven pas-afgestudeerden ontvingen maandag 2 september, tijdens de Opening van het Academisch Jaar, de Universitaire Studieprijs vanwege de uitzonderlijke kwaliteit van hun afstudeerscripties. Een van de winnaars is Raymond van Teeffelen. Hij is een van de trainees die de Advanced Master in International Development (AMID) selecteerde voor hun jaarprogramma. Zijn scriptie gaat over social media en politiek vertrouwen in Afrika.

5 Redenen om te luisteren naar: Sven Mathijssen (RITHA) & dr. Elza Zijlstra

RadboudCSW bestaat in september 2019 vijf jaar en dat vieren we met vijf audioverhalen. De vijf podcasts draaien om vragen waar iedereen weleens mee worstelt, maar waar geen pasklaar antwoord op bestaat. In elke podcast volgen we de zoektocht rond een aansprekend thema. Iemand heeft een vraag en samen met een vakgenoot gaat hij of zij op zoek naar antwoorden. In één van de jubileumpodcasts gaat plastic-soep-kunstenaar dr.

5 Redenen om te luisteren naar: prof. dr. Jan Derksen & Simon Peters

RadboudCSW bestaat in september 2019 vijf jaar en dat vieren we met vijf audioverhalen. De vijf podcasts draaien om vragen waar iedereen weleens mee worstelt. Maar waar geen pasklaar antwoord op bestaat. In elke podcast volgen we de zoektocht rond een aansprekend thema. Iemand heeft een vraag en samen met een vakgenoot gaat hij of zij op zoek naar antwoorden. In een van de podcasts gaat piog Simon Peters in gesprek met prof. dr. Jan Derksen over de vraag: Hoe word ik een betere therapeut?

'Je bent nodig' is een oproep om bij te dragen

Bij de Opening van het Academisch Jaar presenteerde de Radboud Universiteit een nieuwe advertentiecampagne, waar het RadboudCSW zich uitstekend in kan vinden. Belangrijkste boodschap: Je bent nodig, want de wereld heeft grote uitdagingen het hoofd te bieden. Om dat te kunnen doen, zijn wetenschappers, studenten en betrokken burgers nodig die een bijdrage willen leveren aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. 

De Terugblik: Startweek gz-opleiding sluit af met 'Onderwijsproeverij'

De startweek van de gz-opleiding was een succes. Nieuw onderdeel was de Proeverij van het onderwijs in de gz-opleiding. Cursisten en hun praktijkopleiders konden zo alvast kennismaken met verschillende (keuze)modules uit de opleiding. 

Door: Wiede Vissers

RadboudCSW bestaat 5 jaar! En dat vieren we samen.

Sinds we in september 2014 - deze maand precies vijf jaar geleden - onder de nieuwe naam ‘Radboud Centrum Sociale Wetenschappen’ gestart, is er heel wat veranderd.

NIP Carrière Event voor (bijna) gz-psychologen

Afgelopen zaterdag 21 september was het NIP Carrière Event, (bijna) gz-psychologen maakten daar kennis met alle werkvelden van de psychologie. 

Kan Virtual Reality (mee)helpen om zedendelinquenten op het rechte pad te houden? - Conferentie in Pompekliniek over VR in forensische setting

Seksueel overschrijdend gedrag is een veelvoorkomend, hardnekkig probleem. Met vaak ingrijpende gevolgen, zeker voor de slachtoffers. Het aantal zedendelinquenten binnen de forensisch psychiatrische patiëntenpopulatie is omvangrijk. Effectieve behandeling veronderstelt dat deze doelgroep voldoende kan oefenen om zich ander gedrag eigen te maken. Juist ook in voor hen verleidelijke situaties. Dat stuit echter op praktische beperkingen en ethische bezwaren. Kan Virtual Reality hierin misschien soelaas bieden?

Internationale training tot hoogbegaafdheidspecialist: Live op Facebook

RadboudCSW start eind augustus met de allereerste wereldwijde training tot hoogbegaafdheidsspecialist! Nieuwsgierig? Op onze facebook pagina vind je de videoregistratie van het eerste RITHA info event dat wereldwijd live te volgen was via Facebook live streaming.

RadboudCSW Innovatiefonds 2018: De winnaars zijn bekend!

Ook dit jaar stelt RadboudCSW 40.000 euro beschikbaar voor innovatieve ideeën over de verbinding tussen wetenschap en het werkveld. De aanvragen zijn beoordeeld en er zijn twee winnaars gekozen. Zij stellen zich graag voor! 

Innovatie stimuleren

Pagina's

Abonneren op Nieuws