Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

SP - Schoolpsycholoog

Start opleiding Schoolpsycholoog 26 augustus 2019!

Er is nog een aantal opleidingsplaatsen beschikbaar in de groep die dit najaar start. Heb je nog vragen over de aanmeldprocedure of over opleidingszaken, bel of mail ons dan gerust. Of laat je gegevens achter zodat wij contact met jou op kunnen nemen.

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op voor een telefonische afspraak.

Ik wil graag een persoonlijk gesprek 

 

Brochure aanvragen 

Opleiding tot Schoolpsycholoog

Het werkterrein van de schoolpsycholoog bevindt zich op het snijvlak van zorg en onderwijs. Het strekt zich uit over de volle breedte van individuele (leer)problematiek tot en met het (mede) bepalen van bovenschools beleid. Daarbij beslaat het de volledige onderwijsketen, van het basisonderwijs tot en met het hoger onderwijs en alles wat daartussen zit. Binnen dit spectrum krijgt de schoolpsycholoog te maken met verschillende niveaus van vragen, variërend van preventie en signalering tot behandeling en verwijzing.

Meer lezen

Hoofdopleider is dr. Helen Bakker. Adjunct hoofdopleiders zijn dr. Hanneke Visser en drs. Odeth Bloemberg. Lees het interview met Helen Bakker en Odeth Bloemberg: De schoolpsycholoog draagt op alle niveaus bij aan een schoolsysteem

Meer informatie over de schoolpsycholoog in internationaal verband vindt u via de International School Psychology Association (ISPA) en Network of European Psychologist in the Educational System (NEPES).