ECHA - Specialist hoogbegaafdheid

Informatiebijeenkomst

De volgende informatiebijeenkomst over de RITHA opleiding vindt plaats op 8 april 2020. We horen graag of je aanwezig zult zijn.

Aanmelden informatiebijeenkomst


Inschrijven RITHA september 2020

In januari start de eerste Nederlandstalige RITHA groep. Het maximum aantal deelnemers is inmiddels bereikt. Wel kunt u zich aanmelden voor de volgende lichting in september 2020. De seminars vinden plaats op 23-25 september 2020, 3-5 maart 2021 en 20-22 april 2022.

Aanmelden opleiding  Vraag stellen Brochure
 

ECHA wordt per 1 januari 2020 RITHA

ECHA, de postacademische opleiding tot Specialist in Gifted Education, krijgt een nieuwe naam en plaatsvervangend hoofdopleider. Per 1 januari 2020 gaat ECHA verder als RITHA met Sven Matthijssen, M.Sc als nieuwe plaatsvervangend hoofdopleider. Net als haar Engelstalige zusje RITHA (Radboud International Training on High Ability), zal er in de Nederlandstalige opleiding sprake zijn van blended learning. Dit betekent dat cursisten - op drie seminars na – hoofdzakelijk online leren.

Lees hier meer over de opzet van RITHA vanaf 2020

Wetenschappelijke insteek

De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met the European Council for High Ability (ECHA). In verschillende modules worden de vakgebieden psychologie (met name de psychologie van het leren), pedagogiek en onderwijskunde gecombineerd.
 
De ECHA-opleiding is een wetenschappelijke opleiding. Dit betekent dat bij alle concrete, praktische onderwijssituaties wordt gewerkt met wetenschappelijke methoden van onderzoek, beschrijving en evaluatie. Tijdens de opleiding wordt de praktijk van concrete school- of aan school gerelateerde situaties telkens getoetst aan wetenschappelijke theorievorming over het onderwerp.
 

Voor wie is de opleiding bedoeld?

De opleiding is bedoeld voor ieder die werkzaam is in het onderwijs of in de zorg van hoogbegaafde kinderen, jongeren en volwassenen en/of de begeleiding van ouders en leraren van (hoog)begaafde kinderen en jongeren - of dat in de toekomst zou willen zijn - en een waardevolle bijdrage wil leveren aan de wetenschap en/of praktijk op het gebied van hoogbegaafdheid?