Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

De website van het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen (RCSW) wordt verhuisd! Het merendeel van de informatie is vanaf heden beschikbaar op https://ru.nl/rcsw.

Sommige zaken (zoals de meeste formulieren) blijven nog een tijdje alleen beschikbaar op de oude website.

Onze excuses voor als je het gevoel krijgt heen-en-weer gestuurd te worden tussen de oude en de nieuwe website!

Webinar RITHA

"Kinderen met capaciteiten op een hoogbegaafd niveau moet je geen label opplakken, maar bieden wat ze nodig hebben op school. In deze webinar vertellen we je meer over onze state-of-the-art opleiding op het gebied van hoogbegaafdheid."

Wil je je wetenschappelijke kennis op het gebied van signaleren, begeleiden en adviseren van hoogbegaafden in het onderwijs en in de adviespraktijk vergroten?

Cognitief talent leidt niet altijd vanzelf tot de daarbij passende  (school)prestaties. Binnen scholen en adviespraktijken is er daarom grote behoefte aan expertise op het gebied van hoogbegaafdheid om een optimale signalering en begeleiding van leerlingen en cliënten te borgen. Wil je inzicht krijgen in het identificeren en begeleiden van (soms nog niet zichtbare) mogelijkheden en onderwijsbehoeften van hoogbegaafde kinderen, jongeren en volwassenen? Kom dan meer te weten over deze state-of-the-art opleiding op het gebied van hoogbegaafdheid: de Radboud International Training on High Ability (RITHA), een ECHA gekwalificeerde opleiding.

Interesse? Woon de RITHA webinar bij!

Heb je interesse in de RITHA opleiding en wil je graag meer weten? Ontdekken of de opleiding iets voor jou is? Volg dan de RITHA webinar in de Leven Lang Ontwikkelen Week. In een half uur vertellen we je meer over het belang en de inhoud van de opleiding. Daarna is er ook volop de ruimte om vragen te stellen. Deelname aan de webinar is geheel gratis, aanmelden kan via de knop hieronder.

Over de Week van de Hoogbegaafdheid

Bij de Radboud Universiteit geloven wij dat kinderen niet gelabeld zouden moeten worden als ‘hoogbegaafd’. De vraag zou altijd moeten luiden: wat heeft dit specifieke kind, jongere of volwassene nodig en hoe kunnen we dat het beste bieden? Wat zijn bijvoorbeeld de behoeften van een kind dat bovengemiddeld complex denkt? Tijdens de Week van de Hoogbegaafdheid willen wij zorg- en onderwijsprofessionals inspireren om oog te hebben voor verborgen talent. Volg ons deze week ook op LinkedIn

Startdata

14 mei 2024
Docent: Prof.dr. Lianne Hoogeveen en dr. Sven Mathijssen
Kosten: € 0,00
Kosten alumni: € 0,00
Locatie: Online, via Zoom

Datum

Dinsdag 14 mei 16:00-17:00