ECHA Keuzemodules informatie en inschrijving

Deze informatie is voor huidige ECHA cursisten:

Algemeen

In de opleiding tot ECHA Specialist hoogbegaafdheid worden keuzemodules en studiemiddagen aangeboden. Gedurende de opleiding heb je als cursist zelf de vrijheid wanneer je aan een module of studiemiddag deelneemt. Je bepaalt zelf:

  • aan welke praktijkmodule je wilt deelnemen en wanneer,
  • wanneer je deelneemt aan het seminar,
  • wanneer je start met de scriptieronde.
  • wanneer je deelneemt aan de drie studiemiddagen en wanneer je gaat presenteren.

Je hoeft niet in één keer alle keuzes vast te leggen. Via onderstaande inschrijfformulier schrijf je je in voor bijeenkomsten/module waaraan je zeker wilt deelnemen. 

Studiemiddagen

Je neemt deel aan minimaal 3 studiemiddagen tijdens je opleiding. Je mag er aan meer deelnemen als je wilt. Je presenteert zelf eenmaal, het onderwerp is je scriptie. Op je laatste studiemiddag kun je je diploma ontvangen. Per kalenderjaar worden er 3 studiemiddagen georganiseerd (feb-juni-oktober). De studiemiddagen zijn altijd op een vrijdag. 

Seminar

Je neemt tijdens je opleiding éénmaal deel aan het tweedaags seminar, overnachting is inbegrepen. De groepsgrootte is beperkt. Je kunt deelnemen als je hebt deelgenomen aan alle bijeenkomsten van de theoretische inleiding. Het seminar wordt op wisselende weekdagen georganiseerd. De komende drie uitvoeringen zijn gepland op: 

  • Seminar 14 en 15 november 2019 (heeft het maximum aantal deelnemers bereikt)
  • Seminar 9 en 10 maart 2020 (heeft het maximum aantal deelnemers bereikt)
  • Seminar 2 en 3 juni 2020
  • Seminar 12 en 13 november 2020
     

Scriptiefase

Allereerst neem je deel aan een startbijeenkomst. Als je wilt beginnen, schrijf je je in voor een scriptieronde. Voorafgaand aan de start van de scriptie, dien je te beschikken over een goedgekeurd verslag van een relevante setting. Lever daarom minimaal 2 maanden voor de start van een scriptieronde je eerste relevante setting in. Bij de start van de scriptieronde, krijg je een scriptiebegeleider toegewezen waarmee je individuele afspraken maakt. De twee verplichte voortgangsbijeenkomsten in groepsverband zijn altijd op een woensdag.

Relevante settings

De relevante settings lopen niet via deze inschrijfmodule of via Brightspace. Je kunt de verslagen mailen naar Katja Habraken (k.habraken@ru.nl).  

 

Inschrijfformulier