Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Train de trainer sterker dan de kick

Mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) hebben minder de neiging om middelen te gebruiken dan mensen zonder LVB. Echter, wanneer er sprake is van middelengebruik bij mensen met LVB, is er vaker sprake van middelenmisbruik én zijn zij vaker afhankelijk van deze middelen. Reguliere interventies blijken voor de behandeling van middelengebruik en -afhankelijkheid niet te voldoen aan de specifieke behoeften van mensen met LVB. Zij dienen vanuit zichzelf gemotiveerd te worden om het gebruik of misbruik van middelen te veranderen.

In deze module leer je en ga je oefenen met hoe je iemand met een LVB vanuit zichzelf kan laten motiveren om het middelengebruik of -misbruik te veranderen.

Train de trainer Sterker dan de kick! wordt samenwerking met de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking georganiseerd.

Voor wie?

Je ben een gedragskundige of een sociotherapeut met kennis van LVB en je hebt affiniteit met verslavingsproblematiek. Je hebt bij voorkeur basiskennis over motiverende gespreksvoering.

Wat levert het je op?

  • Het ontwikkelproces van Sterker dan de kick;

  • De principes die ten grondslag liggen aan de training: de zelf-determinatie theorie en motiverende gespreksvoering;

  • Bespreken van de trainingssessies van Sterker dan de kick;

  • Praktisch oefenen van de principes en oefeningen uit de training door middel van rollenspellen.

Docent

 

Kosten

Kosten zijn 295 euro, STAP budget niet mogelijk.

Studiebelasting

In één dagen tijd word je bijgeschoold tijdens een fysieke bijeenkomst. De totale studiebelasting is circa 6 uur (excl. 4 uur zelfstudie).

Samenwerking

Deze module wordt aangeboden in het kader van een samenwerking tussen RINO Zuid en RadboudCSW. Een gedeelte van het aanbod van RINO Zuid is zichtbaar op de overzichtspagina met bij- en nascholingsactiviteiten van RadboudCSW en andersom. Professionals die zich willen aanmelden en doorklikken via de aanmeldbutton, komen dan op de website van de onderwijsaanbieder terecht. Hier kan de aanmelding vervolgens voltooid worden.

Startdata

T.B.A.

Er zijn nog geen nieuwe startdata bekend. Wil je de nieuwe startdata zo snel mogelijk ontvangen? Klik dan op de knop 'houd me op de hoogte'.