Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Neuropsychologische Diagnostiek bij Kinderen en Jeugdigen

'De cursus Neuropsychologische Diagnostiek bij Kinderen en Jeugdigen versterkt je diagnostische vaardigheden. Je brengt jouw neuropsychologische kennis écht naar een hoger niveau.'
prof.dr. Dorine Slaats-Willemse

Vertaal testresultaten naar gerichte adviezen met Neuropsychologische Diagnostiek!

Neuropsychologische diagnostiek geeft inzicht in de cognitieve en sociaal-emotionele beperkingen van een kind. En als je kinderen met leerproblemen, ADHD, ASS of andere hersenaandoeningen de juiste hulp wilt bieden, is kennis van de neuropsychologie onmisbaar.

In de cursus Neuropsychologische Diagnostiek bij Kinderen en Jeugdigen leer je alles over de bijzondere breinen van kinderen. Hoe werken de hersenen bij kinderen met leerproblemen, ADHD, autisme en andere hersenaandoeningen? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen in de neuropsychologische diagnostiek? In deze cursus, onder leiding van uitvoerende docenten dr. Anja Vinck en Renée Römer-Welling en betrokken docent dr. Dorine Slaats-Willemse, komen modellen, tests, interpretatie én toepassing aan bod. De cursus is ontwikkeld door de Radboud Universiteit en specialistisch centrum voor neuropsychologische expertise Denkkracht. Na afronding ontvang je een officieel certificaat. 

Wat levert het je op?

Na afloop van de cursus Neuropsychologische Diagnostiek bij Kinderen en Jeugdigen:

 • Heb je kennis over leer- en cognitieve problemen, ADHD, autisme en andere hersenaandoeningen;
 • Heb je kennis van neuropsychologische denkmodellen en de nieuwste tests;
 • Doorzie je hersen- en gedragsprocessen;
 • Voel je je zelfverzekerd en vaardig om neuropsychologische diagnostiek gericht in te zetten;
 • Ben je in staat om een neuropsychologische testbatterij samen te stellen, af te nemen, te scoren en te interpreteren;
 • Kun je de neuropsychologische testresultaten vertalen naar de dagelijkse praktijk en gerichte adviezen geven aan kind, ouders en school.
 • Herken je sneller jouw grenzen in neuropsychologische kennis en expertise;
 • Kun je jezelf kunt profileren als post-academisch opgeleide professional, die enkel genoegen neemt met evidence-based conclusies en nooit uitgeleerd is. Ook ná afstuderen. 

Voor wie?

Ben jij in het bezit van een hbo of universitair (bachelor of master) diploma? En ben je werkzaam binnen de jeugd-GGZ, het ziekenhuis, de revalidatiegeneeskunde of het onderwijs? Werk je met kinderen? Ben je:

 • Hbo-toegepast psycholoog (richting gezondheidszorg met neuropsychologische diagnostiek), masterpsycholoog
 • Gz-psycholoog, klinisch psycholoog, klinisch neuropsycholoog, eerstelijnspsycholoog of kinder- en jeugdpsycholoog 
 • Masterorthopedagoog (met diagnostiekaantekening) of orthopedagoog-generalist?

Dan is de postacademische cursus Neuropsychologische diagnostiek bij Kinderen en Jeugdigen echt iets voor jou. 

Kosten

Alumni krijgen korting. Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging. Wist je dat je voor deze cursus gebruik kunt maken van het STAP-budget? Kijk hier voor meer informatie en een stappenplan. Alumnikorting mogen wij helaas niet toekennen als je gebruik maakt van het STAP-budget. Let op: De deadline voor het aanvragen van het STAP-budget is uiterlijk twee werkdagen vóór het openen van het eerstvolgende tijdvak. Aanvragen die wij na deze deadline ontvangen kunnen wij mogelijk niet meer behandelen, waardoor je het STAP-aanmeldbewijs niet op tijd ontvangt voor het openen van het tijdvak. Bijv.: stel het tijdvak opent op donderdag 1 september om 10:00 uur, dan kun je uiterlijk tot dinsdag 30 augustus 10:00 uur je STAP-budget aanvraag indienen om zekerheid te hebben dat je het aanmeldbewijs op tijd ontvangt.

 

Studiebelasting

In twee dagen tijd word je bijgeschoold tijdens twee fysieke bijeenkomsten van 9:30 tot 17:00 uur. In een online omgeving vind je alle artikelen, kennisclips en opdrachten om de stof zelfstandig eigen te maken. De totale studiebelasting is circa 26 uur. 

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd door het accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG) voor 14 punten. Deelname aan de cursus levert 26 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professionals.Voor overige accreditaties neem je contact met ons op via onderstaande knop.

Startdata

Docent: Dr. Anja Vinck & Renée Welling
Kosten: € 795,00
Kosten alumni: € 745,00
Locatie: Campus van de Radboud Universiteit
Plaats: Nijmegen

Dinsdag 28 mei en dinsdag 11 juni 2024.