U bent hier
Masterclass organisatieontwikkeling en gedragsverandering
Deelnemers waarderen deze masterclass met een 9.75!
De positieve psychologie van gedragsverandering: zien, denken en doen
Wil je graag leren hoe je medewerkers kan bewegen richting een flexibele, zelfregulerende organisatie, waarin zij het leuk en interessant vinden om nieuwe dingen uit te proberen? Wil je begrijpen hoe verandering (van gedrag) binnen organisaties echt werkt? Leer meer grip te krijgen op veranderen door anders te kijken, denken en doen in de masterclass Organisatieontwikkeling en gedragsverandering.
Tijdens deze vierdaagse, interactieve, masterclass worden je inzichten en handelingsprocessen binnen organisatie-veranderprocessen vergroot vanuit het perspectief van de positieve psychologie. Kom bijvoorbeeld meer te weten over de psychologie van gedragsverandering, motivatie voor gedragsverandering, aangrijpingspunten en ingrediënten voor de verandering van gedrag, en leer hoe je samen kunt werken aan een lerende organisatie. Waarom we precies voor het perspectief van de positieve psychologie, legt docente drs. Titia Meijer je in onderstaande video uit!
Deze masterclass biedt je als professional concrete handvatten om verder te groeien in je vak. Deze handvatten zijn gebaseerd op evidence-based kennis en methoden.
Programma
- Dag 1 Zien: Leren zien hoe je manier van kijken naar de werkelijkheid de mogelijkheden voor verandering van gedrag en organisatie beïnvloeden.
- Dag 2 Zien (vervolg): Toewerken naar een lean model van gedragsverandering, waarin aangrijpingspunten voor verandering (van gedrag) overzichtelijk en begrijpelijk verankerd worden.
- Dag 3 Denken: Leren denken vanuit de veranderkaders van de positieve psychologie; herkennen van essentiële veranderingrediënten in je casus voor een effectieve veranderaanpak. Van weerstand naar veranderbereidheid.
- Dag 4 Doen: Samen ervaren hoe enkele tools, techniekene en strategieën voor gedragsverandering en organisatieverandering uit de positieve psychologie de veranderprocessen kunnen vormgeven en ondersteunen. Samen richting een lerende organisatie.
Wat levert het op?
Na afloop van deze vierdaagse masterclass:
- heb je houvast aan de evidence-based manier van denken over organisatieontwikkeling en enkele tools en technieken die je hebt leren kennen;
- doorzie je eerder menselijke brein- en gedragsprocessen die een rol spelen bij verandering van gedrag;
- herken je de essentiële ingrediënten die nodig zijn om een concrete verandering duurzaam vorm te geven (blijvende gedragsverandering);
- ben je in staat om aangrijpingspunten voor gedragsverandering in een concrete casus waar te nemen en positief te benutten richting meer zelfregulering;
- Kun je jezelf profileren als postacademisch opgeleide professional, die enkel genoegen neemt met evidence-based conclusies en nooit uitgeleerd is. Ook ná afstuderen.
Je eigen inbreng als praktijk-deskundige is medebepalend voor de vraagstukken die worden uitgediept. Uiteindelijk doel is immers je handvatten, tools en strategieën te bieden om effectief met die vragen om te gaan. Dankzij het karakter van de masterclass en interessante peer-discussies, versterk je bovendien de skills die je nodig hebt in dit vakgebied.
Voor wie?
Kosten
Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging. Alumni krijgen 10% korting. Wist je dat je voor deze cursus gebruik kunt maken van het STAP-budget? Dat kan vanaf 1 november. Kijk hier voor meer informatie en een stappenplan. Let op: De deadline voor het aanvragen van het STAP-budget is uiterlijk twee werkdagen vóór het openen van het eerstvolgende tijdvak. Aanvragen die wij na deze deadline ontvangen kunnen wij mogelijk niet meer behandelen, waardoor je het STAP-aanmeldbewijs niet op tijd ontvangt voor het openen van het tijdvak. Bijv.: stel het tijdvak opent op dinsdag 1 november om 10:00 uur, dan kun je uiterlijk tot vrijdag 28 oktober 10:00 uur je STAP-budget aanvraag indienen om zekerheid te hebben dat je het aanmeldbewijs op tijd ontvangt.
Studiebelasting
De masterclasses zijn verspreid over vier fysieke bijeenkomsten. In een online omgeving vind je daarnaast alle artikelen, kennisclips en opdrachten ter verdieping. Het aantal contacturen in de masterclass is 28 uur. Daarnaast moet je rekenen op ongeveer 1 à 2 uur voorbereidingstijd per bijeenkomst.
De masterclass bestaat, naast al het online materiaal, uit vier fysieke bijeenkomsten.
Startdata
Data
Dinsdag 6 februari, 27 februari, 19 maart en 9 april 2024 van 10.00- 17.00 uur.
Contact & aanmelden
![]() |
|