Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Schoolpsycholoog (SP)

De opleiding schoolpsycholoog 

Op 28 augustus 2023 start er weer een opleidingsgroep in Nijmegen. De opleiding schoolpsycholoog start jaarlijks in januari bij RINO amsterdam. Er is nog plaats in de groep die in januari 2023 in Amsterdam start. Meer informatie vind je hier.

De eerstvolgende informatiebijeenkomst in Nijmegen vindt plaats op 23 januari 2023 om 17.00 uur.

Via onderstaande knop kun je een brochure aanvragen of jezelf aanmelden. Je ontvangt op het opgegeven e-mail-adres een bericht met een link naar de brochure Opleiding Schoolpsycholoog. 

 

Brochure Vraag stellen Aanmelden

 

Opleiding tot Schoolpsycholoog

Het werkterrein van de schoolpsycholoog bevindt zich op het snijvlak van zorg en onderwijs. Het strekt zich uit over de volle breedte van individuele (leer)problematiek tot en met het (mede) bepalen van bovenschools beleid. Daarbij beslaat het de volledige onderwijsketen, van het basisonderwijs tot en met het hoger onderwijs en alles wat daartussen zit. Binnen dit spectrum krijgt de schoolpsycholoog te maken met verschillende niveaus van vragen, variërend van preventie en signalering tot behandeling en verwijzing.

Meer lezen

Hoofdopleider is dr. Helen Bakker. Adjunct hoofdopleiders zijn dr. Hanneke Visser en drs. Odeth Bloemberg. Lees het interview met Helen Bakker en Odeth Bloemberg: De schoolpsycholoog draagt op alle niveaus bij aan een schoolsysteem. Of lees in het interview met Gezina Topper waarom schoolpsychogen hard nodig zijn in Iedere school verdient een schoolpsycholoog.

Meer informatie over de schoolpsycholoog in internationaal verband vindt u via de International School Psychology Association (ISPA) en Network of European Psychologist in the Educational System (NEPES).