Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

RITHA module Verrijking

Ben jij werkzaam in het onderwijs en wil jij een verrijkingstraject opzetten in de klas?

Deze online module richt zich op het opzetten en theoretisch onderbouwen van een verrijkingstraject voor in de klas, PO of VO. Je leert de focus te richten op de vaardigheden die je leerlingen wilt bijbrengen, meer dan op de inhoud van de leerstof. Je werkt vanaf het leerdoel terug naar de mijlpalen die het traject bepalen (backwards engineering) en formuleert rubrics per mijlpaal. Je motiveert en maakt leerlingen medeverantwoordleijk voor het traject. Door het volgen van online bijeenkomsten, het maken en bespreken van opdrachten, het delen van kennis door het opzetten van een Wikiproject werk je aan het opzetten van een verrijkingstraject. 

De online module Verrijking is onderdeel van RITHA Practitioner. Je volgt gedurende 6 weken deze module bij een RITHA Practitioner groep. Janneke Berendsen, hoofddocent van het RITHA blok 'Leren op je werkplek' en als docent/trainer verbonden aan het CBO Talent Development, is de docent van deze module.

Wat levert het op?

Na afloop van de online cursus Verrijking kun je :

  • theoretisch onderbouwd een verrijkingstraject opzetten
  • bestaand lesmateriaal beoordelen en eventueel aanpassen
  • jezelf profileren als post-academisch opgeleide professional, die enkel genoegen neemt met evidence-based conclusies en nooit uitgeleerd is. 

Voor wie?

Ben jij ECHA Specialist, RITHA Practitioner of RITHA Specialist? Of heb je de 'Theoretische inleiding' van ECHA gevolgd of 'Lesgeven en begeleiden’ van RITHA? Dan is de postacademische cursus echt iets voor jou! 

Kosten

ECHA en RITHA alumni krijgen 10% korting. Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging.

Studielast

De studielast bedraagt 56 uur, waarvan 26 uur zelfstudie, 6 uur opdrachten tussendoor, 12 uur online leren, 6 uur eindopdracht 1 en 6 uur eindopdracht 2. 

Startdata

T.B.A.

Er zijn nog geen nieuwe startdata bekend. Wil je de nieuwe startdata zo snel mogelijk ontvangen? Klik dan op de knop 'houd me op de hoogte'.