Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

RITHA module Talentontwikkeling bij kleuters

Wil je meer aandacht voor talentontwikkeling bij deze doelgroep? 

Werk je met kleuters en wil je meer aandacht voor talentontwikkeling bij deze kleuters? In deze online module ga je aan de slag met het uitwerken van een onderbouwd praktijkidee gericht op talentontwikkeling bij kleuters.

Bij het uitwerken van het praktijkidee neem je je eigen ontwikkelbehoefte mee, maar ook de behoefte van de organisatie waarvoor je werkt. Je kunt hierbij denken aan thema’s zoals signalering, overgang van peutergroep naar kleuterklas, overgang van kleuterklas naar groep 3, aanbod in de kleuterklas, differentiëren op maat, versterking communicatie voorschool-school etc. Je start vanuit een brede blik op talentontwikkeling van kleuters en informatie over kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong, waarna je je verder gaat verdiepen op een specifiek thema. Terwijl je je verdiept en het praktijkidee verder uitwerkt, werk je samen met een medestudent, waarbij het geven en ontvangen van feedback wordt ingezet om jezelf verder te professionaliseren. Aan het einde van de cursus presenteer je jouw praktijkidee. 

De online module Talentonwikkeling bij kleuters is onderdeel van RITHA Practitioner. Je volgt gedurende 6 weken deze module bij een RITHA Practitioner groep. Kristel Bohte, Marleen Hilhorst en Liesbet Stam, werkzaam als adviseurs bij EDUX, zijn als docenten betrokken bij deze module.  

Wat levert het op?

Na afloop van de online module Talentontwikkeling bij kleuters:

  • Ken je verschillende invalshoeken om naar talenten van kleuters te kijken
  • Ken je relevante literatuur en materiaal uit de praktijk gericht op een van de volgende onderwerpen: signalering, durven leren, spelend leren/speldidactiek, executieve functies en uitdaging in de groep
  • Kun je jouw persoonlijke ontwikkeldoelen koppelen aan de ontwikkeldoelen van de organisatie waarbinnen je werkt
  • Kun je jouw ontwikkelbehoefte/de ontwikkelbehoefte van de organisatie vertalen in een concrete aanpak in de praktijk vanuit een wetenschappelijke basis

Voor wie?

Ben jij ECHA Specialist, RITHA Practitioner of RITHA Specialist? Of heb je de 'Theoretische inleiding' van ECHA gevolgd of 'Lesgeven en begeleiden’ van RITHA? Dan is de online module echt iets voor jou! 

Kosten

ECHA en RITHA alumni krijgen 10% korting. Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging.

Studiebelasting

De studielast bedraagt 56 uur waarvan 27 uur zelfstudie (bestuderen van literatuur), 14 uur online leren (bijwonen online meetings, bekijken van kennisclips en reageren op discussieforum) en 15 uur eindopdracht (werken aan 5 deelopdrachten die leiden tot een eindopdracht). 

Startdata

T.B.A.

Er zijn nog geen nieuwe startdata bekend. Wil je de nieuwe startdata zo snel mogelijk ontvangen? Klik dan op de knop 'houd me op de hoogte'.