Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

RITHA Practitioner Nederland Eindhoven september 2022

Startdatum: 1 september 2022
Voertaal: Nederlands
Duur: 420 uren
Plaats: Eindhoven, Nederland
Locatie: RINO Zuid, Vitruviusweg 2 Eindhoven
Kosten: € 6.600,00

Al meer dan 25 jaar biedt de Radboud Universiteit de opleiding tot ECHA Specialist Hoogbegaafdheid aan. De opleiding is binnen het RadboudCSW intensief doorontwikkeld en geëvolueerd tot een state-of-the-art opleiding op het gebied van hoogbegaafdheid: de Radboud International Training on High Ability, kortweg RITHA.

Om tegemoet te komen aan de zowel nationale als internationale belangstelling, werkt het RadboudCSW samen met twee mede opleiders, te weten de CED-Groep/Het ABC in Rotterdam en RINO Zuid in Eindhoven/Maastricht. De opleiding die in samenwerking met deze mede opleiders wordt gegeven is de nieuwe, korte, variant; de RITHA Practitioner. Als RITHA Practitioner beschik je over de kennis en vaardigheden om de vertaalslag te maken van wetenschap naar praktijk.

In deze opleiding leren professionals zoals leerkrachten, docenten, adviseurs, pedagogen of psychologen hoe het signaleren, begeleiden en adviseren van (hoog)begaafden in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en in de adviespraktijk werkt.

In het kort:

  • Blended opleiding;
  • Bestaande uit drie blokken, verspreid over 12 maanden;
  • Afgesloten met een Veldonderzoek;
  • Leidt tot het RITHA Certificaat (Radboud Universiteit) en het ECHA Certificaat (European Council for High Ability;

Praktische informatie

Data

De seminars vinden plaats op:

  • Seminar 1: 14 t/m 16 september 2022
  • Seminar 2: 8 en 9 maart 2023
  • Seminar 3: 2 november 2023

Aanwezigheidsplicht

Voor de seminars geldt een aanwezigheidsplicht. Tijdens de online modules wordt een actieve leerhouding verwacht.

Studielast

De RITHA Practitioner opleiding bestaat in totaal uit 420 studie-uren (15 ECTS), waarbij we uitgaan van een gemiddelde studielast van 8-10 uur per week.

Selectieprocedure

Er vindt een selectieprocedure plaats op basis van CV en korte motivatie. Kandidaten melden zich hiervoor aan middels bovenstaande button "Inschrijven selectieprocedure RITHA" en ontvangen binnen 10 werkdagen uitsluitsel over hun toelating. Nadat kandidaten zijn toegelaten tot de opleiding, ontvangen zij het aanmeldformulier om hun inschrijving definitief te maken.