Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

RITHA module Talentontwikkeling bij kleuters

Start: 9 januari 2023
Locatie: Online
Voertaal: Nederlands
Docent: drs. Kristel Bohte en Marleen Hilhorst MSc.
Kosten Alumni: € 1.000,00
STAP-budget: Ja

Wil je meer aandacht voor talentontwikkeling bij deze doelgroep? 

Werk je met kleuters en wil je meer aandacht voor talentontwikkeling bij deze kleuters? In deze cursus ga je aan de slag met het uitwerken van een onderbouwd praktijkidee gericht op talentontwikkeling bij kleuters. Bij het uitwerken van het praktijkidee neem je je eigen ontwikkelbehoefte mee (wat wil ik leren?), maar ook de behoefte van de organisatie waarvoor je werkt (wat moeten we als school/organisatie verbeteren/versterken?). Je kunt hierbij denken aan thema’s zoals signalering, overgang van peutergroep naar kleuterklas, overgang van kleuterklas naar groep 3, aanbod in de kleuterklas, differentiëren op maat, versterking communicatie voorschool-school etc. Je start vanuit een brede blik op talentontwikkeling van kleuters en informatie over kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong, waarna je je verder gaat verdiepen op een specifiek thema. Terwijl je je verdiept en het praktijkidee verder uitwerkt, werk je samen met een medestudent, waarbij het geven en ontvangen van feedback wordt ingezet om jezelf verder te professionaliseren. Aan het einde van de cursus presenteer je jouw praktijkidee. 

Kristel Bohte en Marleen Hilhorst, beide werkzaam als adviseur bij EDUX, zijn als docent betrokken bij RITHA Practitioner en hebben de cursus Talentontwikkeling bij kleuters ontwikkeld.  

Wil je meer specifieke informatie over deze module? Neem contact op met Olga Vandewall.

Wat levert het op?

Na afloop van de online cursus Talentontwikkeling bij kleuter:

  • Ken je verschillende invalshoeken om naar talenten van kleuters te kijken
  • Ken je relevante literatuur en materiaal uit de praktijk gericht op een van de volgende onderwerpen: signalering, durven leren, spelend leren/speldidactiek, executieve functies en uitdaging in de groep
  • Kun je jouw persoonlijke ontwikkeldoelen koppelen aan de ontwikkeldoelen van de organisatie waarbinnen je werkt
  • Kun je jouw ontwikkelbehoefte/de ontwikkelbehoefte van de organisatie vertalen in een concrete aanpak in de praktijk vanuit een wetenschappelijke basis

Voor wie?

Ben jij ECHA Specialist, RITHA Practitioner of RITHA Specialist? Of heb je de 'Theoretische inleiding' van ECHA gevolgd of 'Lesgeven en begeleiden’ van RITHA? Dan is de postacademische cursus echt iets voor jou! 

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen 1.000 Euro. Wist je dat je voor deze cursus gebruik kunt maken van het STAP-budget? Kijk hier voor meer informatie en een stappenplan.

Studielast

De studielast bedraagt 56 uur, waarvan 27 uur zelfstudie, 14 uur online leren en 15 uur eindopdracht. 

Data

De online module loopt van 9 januari 2023 tot en met 19 februari 2023.

Contact & aanmelden

Olga Vanderwall
  • Wil jij deelnemen aan deze module? Meld je aan via het aanmeldformulier.

  • Ben je benieuwd of deze module ook Incompany kan worden aangeboden? Doe dan een Incompany aanvraag.
  • Heb je een vraag over de module? Neem contact op met Olga Vandewall (tel: 024 - 361 61 63).