Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Alsjeblieft! Ontvang ieder jaar € 1.000,- STAP-budget voor een leven lang leren

Zelf je studie financieren? Maak gebruik van het STAP-budget! 

Wil je als professional bijblijven in een veranderende maatschappij? En wil je een betekenisvolle bijdrage leveren aan jezelf, je organisatie en de samenleving? Dan ben je bij het RadboudCSW aan het juiste adres. Er zijn in principe twee manieren om je opleiding of bij-en nascholing te financieren. Je werkgever financiert (deels) je opleiding. Of je financiert deze zelf. Wanneer je je opleiding zelf betaalt, zijn er wel diverse interessante wettelijke regelingen waarvan je gebruik kunt maken. We zetten alles even voor je op een rij.

STAP-budget  | Ontwikkeld in samenwerking met de Radboud Universiteit

1) Je werkgever financiert je opleiding

Veel van onze deelnemers en studenten krijgen (een deel van) de kosten voor het volgen van een opleiding of training vergoed. Je werkgever stelt jou in dat geval een Persoonlijk Opleidingsbudget (POB) ter beschikking. Werkgevers zijn vaak bereid te investeren in hun werknemers, omdat het direct voordelen oplevert. Je werkgever heeft immers baat bij de nieuwe kennis en vaardigheden die jij opdoet, zoals het plan of onderzoek waarin je het geleerde op je eigen praktijk toepast. 

2) Je financiert zelf je opleiding

Ook als je zelf (deels) je opleiding financiert, zijn er verschillende mogelijkheden en interessante wettelijke regelingen om gebruik van te maken. Onze opleidingen komen in aanmerking voor diverse subsidieregelingen, waardoor jij - ook al betaal je zelf - voordeliger kan studeren. 

Na 1 maart 2022: STAP-budget 

De regeling Aftrek studiekosten wordt in 2022 vervangen door het STAP-budget (Stimulering ArbeidsmarktPositie). Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP: Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Iedereen kan 1 x per jaar het STAP-budget aanvragen. Bekijk hier ons STAP-budget aanbod. Wettelijk is het niet mogelijk om gebruik te maken van de alumnikorting in combinatie met het STAP-budget.

Belastingvoordeel voor ondernemers

Ben je ondernemer of zzp’er? Dan mag je in sommige gevallen de studiekosten aftrekken van je winst. Voor meer informatie verwijzen wij jou naar de Belastingdienst

Onze algemene voorwaarden

Overweeg je een beroepsopleiding of bij- en nascholingscursus bij ons te volgen? In onze algemene voorwaarden lees je meer over onder andere onze inschrijvingsprocedure en betalingsvoorwaarden.