Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Nieuws

Stem op iamYu. En help mee aan meer regie voor jongeren in jeugdzorg!

De vernieuwende jeugdzorg-app iamYu is genomineerd voor de Medische Inspirator prijs, die jaarlijks door ZonMw wordt uitgereikt aan de meest inspirerende samenwerking tussen patiënt, patiëntorganisatie en onderzoekers. Tot 11 november kan iedereen stemmen en bijdragen dat jongeren zich meer gehoord voelen. Help jij ons mee de Medische Inspiratorprijs te winnen? Stem op iamYu: Jeugdzorg die gaat over jou! op www.zonmw.nl/stemnu

AMID-trainee wint Universitaire Onderwijsprijs 2019

Zeven pas-afgestudeerden ontvingen maandag 2 september, tijdens de Opening van het Academisch Jaar, de Universitaire Studieprijs vanwege de uitzonderlijke kwaliteit van hun afstudeerscripties. Een van de winnaars is Raymond van Teeffelen. Hij is een van de trainees die de Advanced Master in International Development (AMID) selecteerde voor hun jaarprogramma. Zijn scriptie gaat over social media en politiek vertrouwen in Afrika.

5 Redenen om te luisteren naar: Sven Mathijssen (RITHA) & dr. Elza Zijlstra

RadboudCSW bestaat in september 2019 vijf jaar en dat vieren we met vijf audioverhalen. De vijf podcasts draaien om vragen waar iedereen weleens mee worstelt, maar waar geen pasklaar antwoord op bestaat. In elke podcast volgen we de zoektocht rond een aansprekend thema. Iemand heeft een vraag en samen met een vakgenoot gaat hij of zij op zoek naar antwoorden. In één van de jubileumpodcasts gaat plastic-soep-kunstenaar dr.

5 Redenen om te luisteren naar: prof. dr. Jan Derksen & Simon Peters

RadboudCSW bestaat in september 2019 vijf jaar en dat vieren we met vijf audioverhalen. De vijf podcasts draaien om vragen waar iedereen weleens mee worstelt. Maar waar geen pasklaar antwoord op bestaat. In elke podcast volgen we de zoektocht rond een aansprekend thema. Iemand heeft een vraag en samen met een vakgenoot gaat hij of zij op zoek naar antwoorden. In een van de podcasts gaat piog Simon Peters in gesprek met prof. dr. Jan Derksen over de vraag: Hoe word ik een betere therapeut?

De Terugblik: Startweek gz-opleiding sluit af met 'Onderwijsproeverij'

De startweek van de gz-opleiding was een succes. Nieuw onderdeel was de Proeverij van het onderwijs in de gz-opleiding. Cursisten en hun praktijkopleiders konden zo alvast kennismaken met verschillende (keuze)modules uit de opleiding. 

Door: Wiede Vissers

NIP Carrière Event voor (bijna) gz-psychologen

Afgelopen zaterdag 21 september was het NIP Carrière Event, (bijna) gz-psychologen maakten daar kennis met alle werkvelden van de psychologie. 

Huisfilosoof Jan Bransen Column (8) De makelaar en de docent

Wat delen de makelaar en de docent met elkaar? Volgens RadboudCSW-huisfilosoof prof. dr. Jan Bransen is dat veel meer dan dat je in eerste instantie zou verwachten. 

Door: JAN BRANSEN
Beeld: DUNCAN DE FEY

Huisfilosoof Jan Bransen Column (7) Ga niet studeren. Behalve als je écht wil.

Onder de noemer WO in Actie uiten universitair docenten hun grieven. Maar volgens RadboudCSW-huisfilosoof Jan Bransen schuilt de oplossing voor een te hoge werkdruk en ongemotiveerde studenten niet in meer geld.     


Door: JAN BRANSEN

Beeld: DUNCAN DE FEY

Huisfilosoof Jan Bransen Column (6) 11.500.000.000Door: JAN BRANSEN
Beeld: DUNCAN DE FEY

Wat moeten we denken van die gezamenlijke studieschuld van 11,5 miljard die onlangs in het nieuws was? Het bedrag is hoger worden, maar het bedrag per student lager. Dat betekent dus dat vooral het aantal studenten met een schuld gegroeid is. De trend begrijpen is nog weer iets anders dan het fenomeen op zich begrijpen.

Is een studieschuld iets ergs? Iets slims? Iets natuurlijks?

Internationale training tot hoogbegaafdheidspecialist: Live op Facebook

RadboudCSW start eind augustus met de allereerste wereldwijde training tot hoogbegaafdheidsspecialist! Nieuwsgierig? Op onze facebook pagina vind je de videoregistratie van het eerste RITHA info event dat wereldwijd live te volgen was via Facebook live streaming.

Pages

Subscribe to Nieuws