Nieuws

Gepubliceerd | Mini-symposium & diploma-uitreiking Schoolpsycholoog

Op 3 oktober 2019 vond het jaarlijkse minisymposium plaats voor schoolpsychologen. Dr. Chris Kroeze, bevlogen docent van de postacademische opleiding tot Schoolpsycholoog, gaf een afstudeerlezing over de cruciale rol van de schoolpsycholoog. Tijdens deze bijeenkomst, die dit jaar in De Lindenberg in Nijmegen plaatsvond, werden ook diploma's aan afgestudeerde schoolpsychologen uitgereikt. In onderstaande video blikken we, samen met hoofdopleider dr. Helen Bakker, plaatsvervangend hoofdopleider drs.

RadboudCSW verhuist | In 2020 naar het Maria Montessorigebouw

Het nieuwe jaar staat in het teken van de verhuizing van het RadboudCSW naar het Maria Montessorigebouw. Hier bevinden zich voor het eerst alle sociale wetenschappen onder één dak. In het gebouw is plaats voor onderwijs, onderzoek en het ondersteunend personeel. In het ontwerp is aandacht voor ruimtelijkheid en licht. Wanneer studenten, docenten en medewerkers het nieuwe gebouw kunnen betrekken is op dit moment nog onbekend. Zeker is dat dit niet voor november 2020 zal zijn.

Sara Kinsbergen 79e op lijst ‘invloedrijksten’ in Nederlandse filantropie

Dr. Sara Kinsbergen, hoofdopleider van de Advanced Master in International Development, is door De Dikke Blauwe verkozen tot een van de honderd ‘invloedrijkste spelers in de Nederlandse filantropie 2019-2020’.  Kinsbergen staat op plek 79 in de nieuwe ‘DDB100’, de jaarlijkse ranking van het onafhankelijke journalistieke platform. De jury prijst vooral voor haar onderzoek naar en aandacht voor de kleine, particuliere spelers binnen de ontwikkelingshulpsector.

Stem op iamYu. En help mee aan meer regie voor jongeren in jeugdzorg!

De vernieuwende jeugdzorg-app iamYu is genomineerd voor de Medische Inspirator prijs, die jaarlijks door ZonMw wordt uitgereikt aan de meest inspirerende samenwerking tussen patiënt, patiëntorganisatie en onderzoekers. Tot 11 november kan iedereen stemmen en bijdragen dat jongeren zich meer gehoord voelen. Help jij ons mee de Medische Inspiratorprijs te winnen? Stem op iamYu: Jeugdzorg die gaat over jou! op www.zonmw.nl/stemnu

CED-Groep / Het ABC en RadboudCSW bundelen krachten

CED-Groep/Het ABC en RadboudCSW bundelen krachten

RadboudCSW, onderdeel van de Radboud Universiteit, gaat samenwerken met CED-Groep/Het ABC en biedt vanaf 2020 een nieuwe opleiding aan op het gebied van hoogbegaafdheid: Radboud International Training on High-Ability Practitioner (RITHA Practitioner)

 

Een betere wereld? Geef ieders talent volop de ruimte - Internationalisering RITHA, de stand van zaken

De Radboud International Training on High Ability is hét antwoord op de rap groeiende internationale vraag om een volwaardige variant op de vertrouwde opleiding tot hoogbegaafdheidsdeskundige. RITHA is hoofdzakelijk online van opzet, wat het innovatieve opleidingsaanbod ontsluit voor de hele wereld. Om van die wereld een mooiere plek te maken, want dat is het hogere doel! Wat maakt RITHA zo speciaal, juist ook volgens studenten?

Huisfilosoof Jan Bransen Column (8) De makelaar en de docent

Wat delen de makelaar en de docent met elkaar? Volgens RadboudCSW-huisfilosoof prof. dr. Jan Bransen is dat veel meer dan dat je in eerste instantie zou verwachten. 

Door: JAN BRANSEN
Beeld: DUNCAN DE FEY

Huisfilosoof Jan Bransen Column (7) Ga niet studeren. Behalve als je écht wil.

Onder de noemer WO in Actie uiten universitair docenten hun grieven. Maar volgens RadboudCSW-huisfilosoof Jan Bransen schuilt de oplossing voor een te hoge werkdruk en ongemotiveerde studenten niet in meer geld.     


Door: JAN BRANSEN

Beeld: DUNCAN DE FEY

Huisfilosoof Jan Bransen Column (6) 11.500.000.000Door: JAN BRANSEN
Beeld: DUNCAN DE FEY

Wat moeten we denken van die gezamenlijke studieschuld van 11,5 miljard die onlangs in het nieuws was? Het bedrag is hoger worden, maar het bedrag per student lager. Dat betekent dus dat vooral het aantal studenten met een schuld gegroeid is. De trend begrijpen is nog weer iets anders dan het fenomeen op zich begrijpen.

Is een studieschuld iets ergs? Iets slims? Iets natuurlijks?

Pagina's

Abonneren op Nieuws